Tenisz: Örülök, hogy szoros mérkőzést játszottunk – Fucsovics

Vágólapra másolva!
2019.02.28. 20:32
Fucsovics Márton sajnálja, hogy külső körülmények közrejátszásával kikapott Roger Federertől Dubaiban, de úgy számol, hogy javuló ranglistahelyezésének köszönhetően Indian Wellsben és Miamiban is kiemelt lesz.

– Nagyon csalódott?
– Közel voltam az első játszma megnyeréséhez, és a másodikban is vissza tudtam jönni brékhátrányból, aztán volt fogadóelőnyöm. Nem egyszerű Roger ellen jól játszani, hiszen nyeseget, aztán gyorsít, feljön a hálóhoz, szóval kiszámíthatatlan. A kavargó szél miatt az adogatások sem mentek jól. Örülök, hogy szoros mérkőzést játszottunk, az ilyen tapasztalatokból tudok tanulni, de azért fáj a vereség – felelte higgadtan a Nemzeti Sport érdeklődésére Fucsovics Márton.– Nagyon csalódott?
– Közel voltam az első játszma megnyeréséhez, és a másodikban is vissza tudtam jönni brékhátrányból, aztán volt fogadóelőnyöm. Nem egyszerű Roger ellen jól játszani, hiszen nyeseget, aztán gyorsít, feljön a hálóhoz, szóval kiszámíthatatlan. A kavargó szél miatt az adogatások sem mentek jól. Örülök, hogy szoros mérkőzést játszottunk, az ilyen tapasztalatokból tudok tanulni, de azért fáj a vereség – felelte higgadtan a Nemzeti Sport érdeklődésére Fucsovics Márton.

– Úgy tűnt, közelebb van Federerhez, szorosabb találkozót játszott vele, mint a tavalyi Australian Openen.
– Én is így éreztem, szerintem is szorosabb meccs volt.

– Meg lehet azt szokni, hogy olyan kaliberű riválisokkal csap össze egyre gyakrabban, mint Federer vagy Novak Djokovics? Másképp áll a mérkőzésekhez?
– Igen. Melbourne-ben még úgy mentem fel a pályára, hogy óriási eredmény a negyedik fordulóba jutni egy Grand Slam-tornán, először játszhatok a gyerekkori kedvencem ellen, szóval csak élvezzem. Most viszont nyerni akartam, nem számított, ki állt a másik térfélen. Sajnálom, hogy nem sikerült.

– Egyik játszmában sem volt szerencséje: elpattant húr, esőszünet... Melyik játékrész elveszítését bánja jobban?
– Amikor a végén sétáltam be az öltözőbe, én is ezen bosszankodtam, utólag tényleg kicsit szerencsétlenül ment el néhány labdamenet. Az járt a fejemben, mi lett volna, ha az első szettet megnyerem... De azért igyekszem pozitívan kezelni, hogy jó úton járok.

– Hogyan tovább?
– Pénteken utazom haza, aztán vasárnap reggel irány Los Angeles. Hétfőtől a harmincegyedik vagy a harminckettedik leszek a világranglistán, ami egyrészt karriercsúcs, másrészt valószínűleg kiemelnek a főtáblán Indian Wellsben, majd Miamiban is, ami nagyszerű lehetőség.

ATP 500-AS TORNA, DUBAI (2 887 895 dollár, kemény pálya)
NEGYEDDÖNTŐ
Fucsovics (magyar)– Federer (svájci, 2.) 6:7 (6–8), 4:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik