Tenisz: Nisikori is megverte Isnert a washingtoni döntőben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.10. 00:35
null
Nisikori Kei három szettben megverte John Isnert a washingtoni torna döntőjében (Fotó: Reuters, archív)
A második kiemelt japán Nisikori Kei döntő szettben legyőzte a nyolcadikként rangsorolt John Isnert a washingtoni kemény pályás férfi tenisztorna döntőjében. A hölgyeknél Sloane Stephens simán megverte az orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát, míg Stanfordban a német Angelique Kerber bizonyult a legjobbnak.

 

Az egy héttel ezelőtt Atlantában diadalmaskodó John Isner az első szettet 6:4-re megnyerte, a második és a harmadik játszma elején azonban egyszer-egyszer elveszítette az adogatójátékát, Nisikori Kei pedig mindkét esetben végigvitte a brékelőnyt.

A világranglista ötödik helyén álló japán teniszező – aki ebben az évben a harmadik tornagyőzelmét aratta – idei 16 döntő szettes mérkőzéséből 13-at megnyert. A hazai közönség előtt versenyző Isner 2007-ben Andy Roddicktól, míg 2013-ban Juan Martín del Potrótól kapott ki a döntőben, első washingtoni győzelme tehát tovább várat magára.

A stanfordi viadal fináléjában az ötödik kiemelt Angelique Kerber három játszmában megverte a negyedikként rangsorolt Karolína Plískovát. A tavalyi döntőben Serena Williamsszel szemben alulmaradó német játékos 2015-ben negyedszer nyert tornát, ezzel holtversenyben a legeredményesebb játékosnak számít a világelső mellett – igaz, az amerikai hölgy négy sikeréből három Grand Slam-tornán született.

Az idei ötödik döntőjéből a negyediket elveszítő cseh teniszezőt vigasztalhatja, hogy hétfőtől top 10-es játékosként tartják számon.

Az amerikai Sloane Stephens két sima szettben legyőzte a 2012-es döntős orosz Anasztaszija Pavljucsenkovát a washingtoni kemény pályás női torna fináléjában. A 22 éves Stephens az első WTA-tornagyőzelmének köszönhetően a világranglista 35. helyéről előrelép a legjobb harminc közé. A versenyt megelőzően a fiatal amerikai hölgy volt az egyedüli top 40-es női teniszező, aki még nem játszott döntőt a WTA versenyrendszerében.

ATP 500-AS TORNA, WASHINGTON (1 753 020 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Nisikori (japán, 2.)–Isner (amerikai, 8.) 4:6, 6:4, 6:4

WTA-TORNA, WASHINGTON (250 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Stephens (amerikai)–Pavljucsenkova (orosz) 6:1, 6:2

WTA-TORNA, STANFORD (731 000 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Kerber (német, 5.)–Ka. Plísková (cseh, 4.) 6:3, 5:7, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik