Tenisz: nincs címvédés, Stollár és párja elbukta a döntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.24. 16:52
Stollár Fanny és a brit Heather Watson szuper tie-breakben kapott ki a Budapesten zajló WTA-torna páros versenyének döntőjében a Jekatyerina Alekszandrova, Vera Zvonarjova orosz kettőstől.

Jobban kezdte a mérkőzést az orosz kettős, amely 1:1 után brékelt, majd hiába bukta el azonnal a saját adogatását, 4:4-nél jött az újabb brék, és 6:4-re megnyerte az első szettet.

A második játszmát a magyar, brit páros kezdte jobban, már 3:0-ra is vezetett, és ugyan ezúttal is volt 4:4, az oroszok elbukták az adogatásukat 5:4-es hátránynál, jöhetett tehát a szuper tie-break.

A mindent eldöntő rövidítés az elvesztett adogatásokról szólt, 17 játékból 13-at a fogadó páros nyert meg, végül az oroszok örülhettek jobban, 10–7-re ugyanis ők bizonyultak jobbnak.

Stollár Fanny tehát nem véd címet. Egy évvel ezelőtt a magyar lány a spanyol Georgina García Pérezzel az oldalán diadalmaskodott a budapesti páros versenyben.

„Csak egy hajszállal, de nem sikerült megvédenem a címemet. Bízom benne, hogy jövőre hasonló eredményt tudok elérni itt, Budapesten. Köszönöm a családomnak, a stábomnak és a teniszszövetségnek a támogatást, illetve a közönségnek, hogy ennyien itt voltak egész héten és szurkoltak” – mondta a finálét követően Stollár.

A magyar teniszező a döntőt követően alig-alig pihenhet, hiszen a jövő héten amerikai túrát kezd: a hétfőn kezdődő Oracle Challenger Series első állomásán, a 125 ezer dollár összdíjazású, Indian Wells-i kemény pályás torna első fordulójában a szabad kártyás amerikai Jamie Loeb ellen lép pályára.

WTA-TORNA, BUDAPEST (250 000 dollár, kemény pálya)
PÁROS, DÖNTŐ
Stollár, Watson (magyar, brit, 3.)–Alekszandrova, Zvonarjova (orosz) 4:6, 6:4, 7–10

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik