Tenisz: „Nem így szerettem volna befejezni az évet” – Fucsovics visszalépett

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.10.31. 17:08
Kiújuló combsérülése miatt Fucsovics Márton visszalépett a párizsi kemény pályás Masters-tornától és idén már nem versenyez – erről a magyar sportoló a Facebook-oldalán számolt be. A világelső Rafael Nadal szintén visszalépett az év utolsó ATP 1000-es versenyétől, így hétfőtől ismét Novak Djokovics nevével kezdődik a férfi teniszezők világranglistája. Mindeközben Roger Federer játék nélkül bejutott a harmadik fordulóba, mivel Milos Raonic is megsérült.

A világranglistán 42. helyezett magyar játékos kedden Benoit Paire-t búcsúztatta az első fordulóban, azonban a közösségi oldalán arról számolt be, hogy nem tudja vállalni a szerdai összecsapást a 13. helyen kiemelt olasz Fabio Fognini ellen, akit a múlt héten megvert a bécsi nyolcaddöntőben.kedden Benoit Paire-t búcsúztatta az első fordulóban, azonban a közösségi oldalán arról számolt be, hogy nem tudja vállalni a szerdai összecsapást a 13. helyen kiemelt olasz Fabio Fognini ellen, akit a múlt héten megvert a bécsi nyolcaddöntőben.

„Vége a 2018-as szezonomnak. Nem így szerettem volna befejezni az évet, de az élet közbeszólt” – fogalmazott Fucsovics. Elmondta, a keddi találkozó hajrájában elkezdte érezni ugyanazt a sérülést, amelyet még a nyáron a hallei viadalon szenvedett el a Kohlschreiber elleni mérkőzésen.

„Tegnap a meccsen az utolsó pár játékban még az adrenalin és a játék lendülete vitt előre bemelegedett állapotban, de amint lejöttem a pályáról, éreztem, hogy baj van. Tegnap este csináltak ultrahangos és MRI-vizsgálatot is, mindent megtettem, megtettünk azért, hogy pályára tudjak lépni” – fejtette ki a 26 esztendős magyar teniszező.

„Egész nap kezeltek a fiziósok, fájdalomcsillapítóztuk, sőt még akupunktúrával is próbálkoztunk. Megpróbáltuk a beütést is, de meg kellett hoznunk Attilával azt a fájdalmas, ám ebben az esetben egyetlen felelősségteljes döntést, hogy nem lépek pályára” – írta Fucsovics.

Hozzátette, annyira kellemetlen a fájdalma, hogy esélye sem lenne játszani.

Fognini a nyolcaddöntőben a szintén játék nélkül továbbjutó Roger Federerrel csap össze. A vasárnap még Bázelben diadalmaskodó svájci szerdán Milos Raoniccsal találkozott volna a második körben, ám a rangsorban 21. kanadai teniszező jobb könyökének sérülése miatt nem vállalta a mérkőzést.

A világelső Rafael Nadal hasizomfájdalmak miatt ugyancsak visszalépett a párizsi Masters-versenytől. Ez azt jelenti, hogy hétfőtől ismét a szerb Novak Djokovics vezeti a világranglistát. A 31 éves klasszis két évvel ezelőtt éppen a párizsi tornát követően, 122 hét után került le a trónról, ahova most visszatér.

ATP 1000-ES TORNA, PÁRIZS (5 444 985 euró, kemény pálya)
2. FORDULÓ

Fognini (olasz, 13.)–Fucsovics (magyar) – Fucsovics visszalépett
Federer (svájci, 3.)–Raonic (kanadai) – Raonic visszalépett
Sock (amerikai, 16.)–Gasquet (francia) 6:3, 6:3
A. Zverev (német, 4.)–Tiafoe (amerikai) 6:4, 6:4
Isner (amerikai, 8.)–Kukuskin (kazah) 6:3, 6:7 (2–7), 7:6 (7–1)
Dimitrov (bolgár, 9.)–Bautista (spanyol) 7:6 (12–10), 6:4
Nisikori (japán, 10.)–Mannarino (francia) 7:5, 6:4
K. Anderson (dél-afrikai, 7.)–Baszilasvili (grúz) 6:3, 6:7 (3–7), 7:6 (7–3)
Dzsaziri (tunéziai)–Verdasco (spanyol) 7:6 (7–5), 1:6, 6:3
Schwartzman (argentin, 15.)–F. López (spanyol) 6:4, 3:6, 7:5
Thiem (osztrák, 6.)–Simon (francia) 6:4, 6:2
Coric (horvát, 11.)–Medvegyev (orosz) 6:4, 6:4
A NYOLCADDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
Dzsaziri (tunéziai)–Sock (amerikai, 16.)
Coric (horvát, 11.)–Thiem (osztrák, 6.)
A. Zverev (német, 4.)–Schwartzman (argentin, 15.)
Hacsanov (orosz)–Isner (amerikai, 8.)
K. Anderson (dél-afrikai, 7.)–Nisikori (japán, 10.)
Fognini (olasz, 13.)–Federer (svájci, 3.)
Cilic (horvát, 5.)–Dimitrov (bolgár, 9.)
Dzumhur (bosnyák)–Djokovics (szerb, 2.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik