Tenisz: Fucsovics nem kapott lila hajat Paire-től, simán legyőzte

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.30. 14:55
null
Fucsovics Márton Bécs után Párizsban is győzelemmel kezdett (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton a rosszabb kezdés után két, egyaránt 6:4-re megnyert játszmában múlta felül a kissé idegesen teniszező Benoit Paire-t a párizsi ATP 1000-es versenyen, és bejutott a második fordulóba, amelyben Fabio Fognini lesz az ellenfele, akit a múlt héten Bécsben legyőzött.

 

Korántsem állíthatjuk, hogy jól kezdte a mérkőzést a legfrissebb világranglistán 42. helyen álló Fucsovics Márton a hazai közönség előtt szereplő és a rangsorban 56. helyet elfoglaló Benoit Paire ellen, hiszen a találkozón piros cipőben és lilára fújt hajzattal megjelenő francia mindössze 8 perc játék alatt elhúzott 3:0-ra.

Paire csak a hajszínével tűnt ki 
(Fotó: rolexparismasters.com)
Paire csak a hajszínével tűnt ki (Fotó: rolexparismasters.com)

A 29 éves francia ellen különösebben nem megy túl jól Fucsovicsnak, hiszen eddigi három találkozójukból kettőn Paire győzött.

Fucsovics a rosszabb kezdés után a szett közepére összekapta magát és a francia 4:2-es vezetésekor visszavette a brékhátrányt, ám az ezt követő szervajátéka megint rosszul indult: semmi 40-ről kellett magát visszaküzdenie, de végül a három bréklabdát hárítva sikerült egyenlítenie.

Ezzel pedig olyannyira felidegesítette Paire-t, hogy a francia ezzel a lendülettel el is vesztette a következő adogatójátékát, így már a nyíregyházi születésű 26 éves Fucsovicsnál volt az előny, és 5:4-nél a szettért adogathatott. Végül a vártnál ugyan nehezebben – két kettőshibát vétve és bréklabdát hárítva –, de hozta az adogatását és vele az első szettet is.

A 41 percig tartó első szettben mindkét játékos sok hibával teniszezett, Fucsovics 13 ki nem kényszerített hibája sem kevés, ám a francia 21 rontott ütése egyenesen rengeteg.

A második játszma már jobban kezdődött Fucsovics számára, hiszen nem hagyta, hogy az egyre idegesebben teniszező francia elvegye az első adogatását, most 8 perc játék után 1:1 állt az eredményjelzőn a 0:3 helyett, sőt, Fucsovics ezt követően impozáns játékkal, semmire elvette Paire adogatását, a rákövetkező gémben pedig tanítanivalóan futtatta meg francia ellenfelét – aki biztosan behozott valamennyit futómennyiségbeli lemaradását tekintve, miután az még első szett végi adatok szerint Fucsovics 877 métert futott, szemben Paire 817 méterével.

A francia szerencsére csak futómennyiségben közeledett ellenfeléhez, játékban nem még az első játszmában tapasztaltaknál is többet hibázott – ráadásul egyre gyermetegebb hibákat vétett, amelyek után egyre értetlenebbül rázta a fejét, mondta a magáét a labdamenetek között –, így csak idő kérdése volt, hogy Fucsovics mikor húzza be a második játszmát és vele a mérkőzést is.

Ez végül pontosan 75 perc alatt történt meg, merthogy Fucsovics ellentmondást nem tűrően játszott a második szettben, miközben Paire a játszmalabda előtt egy vonalbírói szék abuzálásával próbált nyomást gyakorolni ellenfelére, sikertelenül, Fucsovics 6:4, 6:4-re győzött, így bejutott a torna második fordulójába.

ATP 1000-ES TORNA, PÁRIZS (5 444 985 euró, kemény pálya)

1. FORDULÓ (a legjobb 32-be jutásért)
Fucsovics Márton (magyar)
–Benoit Paire (francia) 6:4, 6:4

TOVÁBBI MAI EREDMÉNYEK
2. FORDULÓ

Hacsanov (orosz)–Ebden (ausztrál) 6:2, 2:0-nál Ebden feladta

1. FORDULÓ
Kukuskin (kazah)–Herbert (francia) 3:6, 6:3, 7:5
Verdasco (spanyol)–Chardy (francia) 6:4, 6:4
Medvegyev (orosz)–Carreno-Busta (spanyol) 6:2, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik