Tenisz: négy női GS-győztes kapott szabadkártyát Cincinnatiben

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.07.31. 19:54
null
Kim Clijsters is szabadkártyát kapott (Fotó: AFP)
A női viadalokat szervező WTA pénteken közölte annak az öt játékosnak, közte négy Grand Slam-torna-győztesnek a nevét, aki szabadkártyával indulhat az ezúttal New Yorkban sorra kerülő, más években Cincinnatiban rendezett kemény pályás tenisztornán.

 

Eszerint az egyformán GS-címmel büszkélkedő belga Kim Clijsters, japán Oszaka Naomi, valamint amerikai Sloane Stephens és Venus Williams mellett a 18 éves, cincinnati születésű Caty McNally kapott indulási lehetőséget a szervezőktől.

A Cincinnatiben 2010-ben legjobb Clijsters bevonásával a korábbi győztesek közül hatan lesznek ott a tornán, amelyet a belgán kívül a holland Kiki Bertens, a spanyol Garbine Muguruza, a cseh Karolína Plísková, valamint az amerikai Madison Keys és Serena Williams is meg tudott nyerni.

A 37 éves Clijsters közel nyolc évet hagyott ki, mielőtt bejelentette visszatérését a profik közé a 2020-as szezonra vonatkozóan. A koronavírus-járvány miatt azonban eddig csak két tornán szerepelhetett: Dubajban és Monterreyben ugyancsak szabadkártyával indult.

Anői mezőnynek ugyanakkor nem tagja a világelső ausztrál Asleigh Barty és a rangsorban második román Simona Halep, valamint az ugyancsak a legjobbak közé tartozó két német, Angelique Kerber (21.) és Julia Görges (38.) sem.

Az augusztus 22-én kezdődő női torna helyszíne a US Opennek is otthont adó Billie Jean King Nemzeti Teniszcentrum lesz, így egyben a nyár utolsó napján kezdődő utóbbi viadal főpróbájának is tekinthető.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik