MTI 2019.01.30 12:12 Frissítve: 2019.01.30 15:03

Tenisz: Nagy Adrienn indulhat a budapesti WTA-tornán

Nagy Adrienn az ausztrál nemzetközi teniszbajnokság junior páros lány versenyének megnyerésével már teljesítette az erre az évre kitűzött egyik célját. Az év hátralévő részében még szeretne valamelyik Grand Slam-tornán egyéniben is legalább a négy közé jutni, s a felnőttek világranglistáján bekerülni a legjobb 500 közé.

Nagy Adrienn a Melbourne-ben nyert trófeával (Fotó: Dömötör Csaba)

 

Az MTK színeiben versenyző, de főleg a pesterzsébeti Europe Tennis Centerben edző, 17 éves teniszező a szerdai sajtótájékoztatón elmondta, hogy partnerével, a japán Kavagucsi Nacumival novemberben álltak össze, miután az eredetileg választott párja az utolsó pillanatban lesérült.

Hozzátette: mivel az első tornán, Mexikóban sikerült döntőbe jutniuk, azonnal elhatározták, hogy az ausztráliai előversenyen, majd az openen is együtt fognak játszani.

„Az előversenyen kicsit elizgultuk a döntőt, és elvesztettük, de ez azért nagy önbizalmat adott ahhoz, hogy az openen jól szerepeljünk. Az volt a célunk, hogy minél felszabadultabban játsszunk” – jelentette ki Nagy Adrienn. Hozzáfűzte: az elődöntő volt a legnehezebb mérkőzésük, mert nem játszottak jól, a finálét azonban már nem akarták elizgulni.

„Azt hiszem, ez sikerült is” – fogalmazott, jelezve: úgy tervezi, párosban Wimbledonban is Kavagucsival együtt fog indulni.

A melbourne-i egyéni szereplésről kifejtette: az első találkozóján sikerült száz százalékot nyújtania, a második, majdnem háromórás meccse azonban sokat kivett belőle, ezért a harmadikon, a 16 között már nem tudta azt nyújtani, amit szeretett volna.

Nagy Adrienn teniszcsaládból származik, edzői a szülei, Nagy Tamás és a korábbi háromszoros magyar egyéni bajnok Csurgó Virág.

Ezúttal a 19 éves kora óta edzősködő Nagy Tamás kísérte el Melbourne-be, ami elmondása szerint nagy erőt adott neki.

„Adri győzelme leírhatatlan, fantasztikus élmény volt, főleg azután, hogy a bölcsességfoga begyulladása miatt nem igazán jól sikerült a hazai felkészülés, és fizikailag nem volt még a megfelelő állapotban” – jelentette ki Nagy Tamás, aki szerint lányáék az Australian Openen párosban végig jól játszottak, meccsről meccsre fejlődtek, s a döntőben mindketten a maximumot nyújtották, így nem is volt kérdés, ki lesz a győztes.

A jövőbeli tervekről annyit mondott, hogy az idei Grand Slameket még a junioroknál fogják lejátszani, ezeken kívül még egy-két junior versenyt vállalnak, hogy Adrienn-nek jó ranglistahelyezése legyen, de egyúttal elkezdik a profi felnőtt pályafutását is.

Édesanyja, Csurgó Virág elmondta: még nagy a bizonytalanság abban, hogy Adrienn milyen felnőtt tornákon fog indulni, az új szabály szerint ugyanis a kis versenyeken más világranglista számít majd, s a WTA-rangsort csak a 25 ezer dolláros versenyektől veszik figyelembe.

Juhász Gábor, a Magyar Teniszszövetség sportigazgatója, egyben a magyar Fed-kupa-válogatott szakvezetője kijelentette, hogy Nagy Adrienn 2017 óta egyike a Csillagok a jövőbe program támogatottjainak, s a Fed-kupa-keretbe is meghívást kapott. Közölte, hogy a tehetséges versenyző a szövetségtől szabadkártyát kap a februárban a BOK Csarnokban sorra kerülő, 250 ezer dolláros WTA-torna selejtezőjére.


Nagy Tamás, Nagy Adrienn és Csurgó Virág (Fotó: Dömötör Csaba)

 

2019.09.20 09:51:02

Tenisz KLEIN RON

Olyannyira nőtt a jelentősége az eseménynek, hogy az ATP e torna miatt nem tiltotta még el Nick Kyrgiost…

2019.09.16 10:32:46

Tenisz GYŐRI FERENC, KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Balázs Attila 17 percnyi játék után, két gémmel megnyerte az Illja Marcsenko elleni találkozót.

2019.09.15 16:44:02

Tenisz GYŐRI FERENC (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

Balázs Attila az első játszmát megnyerte, a másodikban szettlabdát is hárított, 5:5-ről folytatják.

2019.09.15 13:29:36

Tenisz nemzetisport.hu

Fucsovics előbb Balázs oldalán párosban nyert döntő szettben, majd háromórás meccsen kikapott Sztahovszkijtól.

2019.09.12 22:06:33

Tenisz MONCZ ATTILA

ALAPVONAL. „Mi hárman olyat teszünk, mint senki a tenisz történelmében. Büszke vagyok, hogy részese lehetek a harcnak."