Tenisz: Nadalt egyszerűen nem lehet legyőzni ezen a tornán

Vágólapra másolva!
2017.04.23. 16:45
null
Rafael Nadal 10. alkalommal nyerte meg a Monte-Carló-i salakos tornát (Fotó: AFP)
Rafael Nadal nyerte a Monte-Carlóban rendezett salakpályás férfi tenisztornát, miután a döntőben könnyedén, két szettben legyőzte honfitársát, Albert Ramost.

Rafael Nadal 10. alkalommal nyerte meg a Monte-Carló-i salakos tornát, ezzel 29. ATP 1000-es tornagyőzelmét aratta, és már csak egy sikerre van a csúcstartó Novak Djokovicstól. Ráadásul az úgynevezett open érában (1968 óta) ő az egyetlen játékos, aki ugyanazt a viadalt tízszer is meg tudta nyerni pályafutása során. A spanyol „salakkirálynak” ez volt az 50. tornagyőzelme kedvenc borításán, amivel szintén rekorder lett. Monte-Carlóban 67 meccséből 63-at megnyert a világranglistán hetedik teniszező.

Nadal már a mérkőzés első játékában nagy nyomás alá helyezte Ramost, de három bréklabdájából egyiket sem tudta kihasználni. De ami késett, nem múlott: a negyedik és a hatodik játékban is megtörte ellenfelét, majd a hetedik gémben kiszerválta az első szettet, ami 31 percig tartott.

A második játszma már szorosabbra sikerült: 2:2-ig mind a ketten hozták adogatásaikat brékek nélkül, majd az ötödik gémben Nadal két bréklabdához jutott, amiből a másodikat ki is használta. A kilencedik játékban Ramos a meccsben maradásért adogatott, de sikertelenül: Nadal harmadik mérkőzéslabdáját nem hagyta veszni, és 6:1, 6:3-ra megnyerte a meccset.

Nadal sorozatban harmadszor győzte le Ramost, 2013-ban és 2014-ben is Barcelonában múlta felül riválisát. A korábbi világelső még sohasem kapott ki honfitársától ATP-tornákon 14 mérkőzésen. Monte-Carlóban negyedszer rendeztek spanyol házidöntőt, 2010 óta először volt két balkezes játékos a fináléban.

ATP 1000-ES TORNA, MONTE-CARLO (4 629 725 euró, salak)
DÖNTŐ

Nadal (spanyol, 4.)–Ramos (spanyol, 15.) 6:1, 6:3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik