KLEIN RON (PRÁGA) 2017.09.20 15:35 Frissítve: 2017.09.20 15:52

Tenisz: Nadal népszerűbb Federernél; John McEnroe „lopott”

Az Óváros téren rendezett ünnepségen emlékeztették a prágaiakat: péntektől vasárnapig a világ legjobb teniszezői küzdenek meg egymással a városban rendezendő Laver Cupon.

A prágai Óváros téren mutatták be a közönségnek a Laver Cup főszereplőit (Fotók: Klein Ron)

 

A prágai Óváros téren mutatták be a közönségnek hivatalosan is az első alkalommal megrendezendő Laver Cup főszereplőit.

Az eseményen a Team Europe csap össze a Team Worlddel, s miután a legendás névadó Rod Laver mellett Roger Federer és Rafael Nadal is népszerűsítette az eseményt, a szervezőknek már nem volt nehéz dolguk, hogy a szponzorok segítségével kiváló játékosokat hívjanak meg az O2 Arenaba.

A Björn Borg-vezette európai hatosban szerepel a két legenda mellett Alexander Zverev, Marin Cilic, Dominic Thiem és természetesen a cseh Tomás Berdych. Borg ellenfele a kispadon John McEnroe lesz, a pályán Jack Sock, Nick Kyrgios, John Isner, Sam Querrey, Denis Shapovalov és a Juan Martín del Potro helyére az utolsó pillanatban beugró Frances Tiafoe képviseli a Team World együttesét.

A 19 éves Tiafoe-t egyébként levonuláskor néhányan kifütyülték, amiért Laver beszédénél zsebre tett kézzel bambult – valóban nem volt szimpatikus az amerikaitól, pláne, hogy Federer és Nadal például az utolsók között hagyta abba a tapsot.

A térre kilátogató több ezer rajongó véleménye mindenesetre egyértelműnek tűnt, a Team Europe a nagy kedvenc, ám meglepetésre nem Federer, sőt nem is Berdych kapta a legnagyobb tapsot: a prágaiak és az arra sétáló turisták között Nadal volt a legnépszerűbb.

John McEnroe egyébként szokása szerint nem tudott különleges cselekedet nélkül végigkövetni egy marketingeseményt, az amerikai legenda felé egy ütőt nyújtottak, hogy írja alá, ám ő ehelyett kikapta – az egyébként spanyol – hölgy kezéből és magával vitte a lezárt részre.

Később rájött, hogy öltönyben, a tűző napon nem lesz szüksége az eszközre, ám ekkor már nem mehetett vissza a szurkolók közelébe, végül egy biztonsági segítette visszajuttatni az ütőt a tulajdonosához – mondjuk az aláírás így is elmaradt.

Péntektől vasárnapig kilenc egyéni és három páros találkozót – köztük várhatóan Federer és Nadal duóját – láthatnak a helyszínen nagyjából 17 ezren. A jegyek közül csupán a legdrágább kategóriából maradt még néhány darab, a háromnapos bérlet átszámítva 550 ezer forintba kerül a későn ébredőknek.

 

 

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.12.08 21:17:07

Tenisz nemzetisport.hu

Bouchard elbukta a fogadást, de megtartotta az ígéretét • Azóta is tart a barátság.

2017.12.07 17:18:16

Tenisz nemzetisport.hu

Nyolcévesen kinyitható mobiltelefont kért karácsonyra, most jobban örülne a Davis-kupa-csapat világcsoportban maradásának.

2017.11.09 20:39:59

Tenisz GALAMBOS DÁNIEL, DÖMÖTÖR CSABA (FOTÓ)

„A wimbledoni sikerrel nőtt az elvárás és a felelősség, ezzel eleinte nagyon nehezen birkóztam meg.”

2017.11.05 16:15:40

Tenisz nemzetisport.hu

A korábbi térdproblémája újult ki a spanyol klasszisnak a párizsi torna negyeddöntőjében.

2017.11.03 10:41:54

Tenisz nemzetisport.hu

Az ATP-világranglista 84. helyén álló teniszezőnek jól esett, hogy a Cilic elleni meccs után rengeteg pozitív kommentet kapott.