HIRDETÉS
HIRDETÉS
KLEIN RON (PRÁGA) 2017.09.20 15:35 Frissítve: 2017.09.20 15:52

Tenisz: Nadal népszerűbb Federernél; John McEnroe „lopott”

Az Óváros téren rendezett ünnepségen emlékeztették a prágaiakat: péntektől vasárnapig a világ legjobb teniszezői küzdenek meg egymással a városban rendezendő Laver Cupon.

HIRDETÉS
A prágai Óváros téren mutatták be a közönségnek a Laver Cup főszereplőit (Fotók: Klein Ron)

 

A prágai Óváros téren mutatták be a közönségnek hivatalosan is az első alkalommal megrendezendő Laver Cup főszereplőit.

Az eseményen a Team Europe csap össze a Team Worlddel, s miután a legendás névadó Rod Laver mellett Roger Federer és Rafael Nadal is népszerűsítette az eseményt, a szervezőknek már nem volt nehéz dolguk, hogy a szponzorok segítségével kiváló játékosokat hívjanak meg az O2 Arenaba.

A Björn Borg-vezette európai hatosban szerepel a két legenda mellett Alexander Zverev, Marin Cilic, Dominic Thiem és természetesen a cseh Tomás Berdych. Borg ellenfele a kispadon John McEnroe lesz, a pályán Jack Sock, Nick Kyrgios, John Isner, Sam Querrey, Denis Shapovalov és a Juan Martín del Potro helyére az utolsó pillanatban beugró Frances Tiafoe képviseli a Team World együttesét.

A 19 éves Tiafoe-t egyébként levonuláskor néhányan kifütyülték, amiért Laver beszédénél zsebre tett kézzel bambult – valóban nem volt szimpatikus az amerikaitól, pláne, hogy Federer és Nadal például az utolsók között hagyta abba a tapsot.

A térre kilátogató több ezer rajongó véleménye mindenesetre egyértelműnek tűnt, a Team Europe a nagy kedvenc, ám meglepetésre nem Federer, sőt nem is Berdych kapta a legnagyobb tapsot: a prágaiak és az arra sétáló turisták között Nadal volt a legnépszerűbb.

John McEnroe egyébként szokása szerint nem tudott különleges cselekedet nélkül végigkövetni egy marketingeseményt, az amerikai legenda felé egy ütőt nyújtottak, hogy írja alá, ám ő ehelyett kikapta – az egyébként spanyol – hölgy kezéből és magával vitte a lezárt részre.

Később rájött, hogy öltönyben, a tűző napon nem lesz szüksége az eszközre, ám ekkor már nem mehetett vissza a szurkolók közelébe, végül egy biztonsági segítette visszajuttatni az ütőt a tulajdonosához – mondjuk az aláírás így is elmaradt.

Péntektől vasárnapig kilenc egyéni és három páros találkozót – köztük várhatóan Federer és Nadal duóját – láthatnak a helyszínen nagyjából 17 ezren. A jegyek közül csupán a legdrágább kategóriából maradt még néhány darab, a háromnapos bérlet átszámítva 550 ezer forintba kerül a későn ébredőknek.

 

 

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.06.11 22:35:19

Tenisz BORBÉLY LÁSZLÓ

40 éves román átkot tört meg • Graf óta nem volt ilyen berobbanás • Kétszer is ő volt a legnépszerűbb teniszezőnő.

2018.06.11 23:26:56

Tenisz CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Az egyetlen román sportnapilap különszámot szentelt a párizsi diadalnak, Halep pályafutásának ezer apró epizódja került elő az első teniszhisztijétől Tiriac azon kijelentéséig, hogy a játékos középszerű meccs végén jutott karrierje eddigi csúcsára.

2018.06.11 18:20:16

Tenisz RUSZANOV ANDRÁS

A salak alattomos pályaborítás: a labdát lassítja, a játékos fizikai és mentális elhasználódását gyorsítja.

2018.06.10 14:09:41

Tenisz KLEIN RON (Párizs), HATÁR DÁVID (közvetítés)

Az élete első Grand Slam-döntőjét játszó Thiem három szettben kikapott a spanyoltól.

2018.06.09 10:23:18

Tenisz nemzetisport.hu

A román teniszező szetthátrányból verte meg Sloane Stephenst a Roland Garros döntőjében.

HIRDETÉS
HIRDETÉS