Tenisz: Nadal kilencedszer Barcelona ura, beérte Vilast

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.04.24. 20:02
null
Rafael Nadal így örült kilencedik barcelonai tornagyőzelmének (Fotó: Reuters)
Rafael Nadal visszaült barcelonai trónjára, 6:4, 7:5-re nyert a katalán városban megrendezett teniszverseny döntőjében a legutóbbi két kiírást megnyerő Nisikori Kei ellen.

 

A barcelonai a harmadik olyan verseny, amelyen Nadal kilencedszer bizonyult a legjobbnak, Monte-Carlóban és a Roland Garroson is ennyiszer hódította el a trófeát. A mostani volt a 49. salakos tornagyőzelme, amivel beérte az eddigi csúcstartó argentin Guillermo Vilast.

„Jól szerváltam, ami nagyon fontos volt. A jó százalékban beütött első adogatásaim miatt tudtam jobban játszani. A második játszmában sok lehetőséget elpuskáztam, de fejben erős tudtam maradni, aminek nagyon örülök” – mondta Nadal, aki 9–1-re javította a Nisikori elleni mérlegét.

„A mai vereségem ellenére nagyszerű volt ez a három év. Nagyon otthonosan érzem magam itt, minden évben nagy izgalommal várom ezt a versenyt, szóval reményeim szerint jövőre is visszatérek” – nyilatkozta Nisikori sorozatban harmadik barcelonai döntője után.

A TÖRÖK ELSŐ TORNAGYŐZELME

Cagla Büyükakcay a lakóhelyén, Isztambulban szerezte meg első WTA-tornagyőzelmét. A 26 éves török teniszező 3:6, 6:2, 6:3-re nyert a döntőben Danka Kovinics ellen.

Cagla Büyükakcay élete első WTA-trófeájával
Cagla Büyükakcay élete első WTA-trófeájával

Büyükakcay már azzal is történelmet írt, hogy bejutott a döntőbe – török teniszező korábban nem játszott finálét WTA-versenyen –, és az isztambuli közönség segítségével vasárnap is győzött, hiába nyerte meg az első játszmát a montenegrói Danka Kovinics.

A második helyen kiemelt német Angelique Kerber sikerével ért véget a stuttgarti női torna, így ő kapta meg a fődíjként járó Porschét.

Az idei Australian Opent megnyerő 28 éves német számára nem indult jól a honfitársa, a tornán három top 10-es játékost (Simone Halep, Roberta Vinci, Agnieszka Radwanska) is kiejtő Laura Siegemund elleni finálé, hiszen az első három játékot elveszítette (0:3), majd egy brék után ismét rontott adogatóként (2:4).

Innentől kezdve azonban nem volt kérdés, Kerber sorozatban tíz játékot nyert meg, így pályafutása kilencedik WTA-torna-sikerét aratta.

 

ATP 500-AS TORNA, BARCELONA (2 428 355 euró, salak)
DÖNTŐ

Nadal (spanyol, 1.)–Nisikori (japán, 2.) 6:4, 7:5

ATP 250-ES TORNA, BUKAREST (520 070 euró, salak)
DÖNTŐ

Verdasco (spanyol)–Pouille (francia) hétfőre halasztották

WTA-TORNA, ISZTAMBUL (226 750 dollár, salak)
DÖNTŐ

Büyükakcay (török)–Kovinics (montenegrói, 5.) 3:6, 6:2, 6:3

WTA-TORNA, STUTTGART (759 000 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Kerber (német, 2.)–Siegemund (német) 6:4, 6:0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik