Tenisz: Nadal idén egyelőre megállíthatatlan salakon

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2017.05.14. 21:14
null
Nadal egyelőre megállíthatatlan salakon idén (Fotó: AFP)
Rafael Nadal diadalmaskodott a madridi salakpályás tenisztorna férfi versenyében, miután a torna fináléjában nagy csatában győzött Dominic Thiem ellen.

 

 

Nadalnak az első játszmában 5:4-es előnyénél három bréklabdája volt a szettelőnyhöz, de ellenfele kiegyenlített, és csak a rövidítésben adta meg magát. A második játszma Thiem elbukott szervajátékával indult, amiből Nadal a folytatásban megélt, és negyedik meccslabdáját kihasználva lezárta a 2:17 órán át tartó döntőt.

Thiem és Nadal idén már másodszor játszott egymással döntőt: két hete, Barcelonában a korábbi világelső spanyol 6:4, 6:1-re győzött. Az osztrák ezúttal még nagyobb küzdelemre kényszerítette Nadalt, de szettet ezúttal sem tudott nyerni ellene.

Nadal pályafutása 72., idei harmadik tornagyőzelmét aratta. Előzőleg Monte-Carlóban, majd Barcelonában nyert salakpályán, egyformán tizedszer. Kedvenc borításán idén még veretlen a korábbi világelső, 15–0 a mérlege, azaz mindhárom tornát megnyerte, amin elindult – ráadásul a 32 lejátszott szettből mindössze kettőt veszített el.

A 30 éves spanyol teniszező 30. ATP 1000-es tornáját nyerte pályafutása során, amivel utolérte az örökranglista élén Novak Djokovicsot.

A hétfői világranglistán Nadal a Madridban megszerzett 1000 pontjával feljön a negyedik helyre, megelőzve Roger Federert. Thiem 600 ponttal lesz gazdagabb, amivel a hetedik lesz a legfrissebb rangsorban.

TENISZ, ATP-TORNA, MADRID (5.44 millió euró, salak)

FÉRFI EGYES, DÖNTŐ
Nadal (spanyol, 4.)–Thiem (osztrák, 8.) 7:6 (10–8), 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik