Tenisz: Nadal Davis-kupás győzelemmel tért vissza

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2018.04.06. 17:38
Sérülését követően győzelemmel tért vissza a teniszpályára a világranglistát vezető Rafael Nadal: a Valenciában zajló, németek elleni Davis Kupa-negyeddöntő pénteki nyitó napján három szettben megverte Philipp Kohlschreibert, így egyenlített a párharcban.

Az első mérkőzést – ugyancsak három sima játszmában – Alexander Zverev nyerte meg David Ferrer ellen.

A 16-szoros Grand Slam-győztes, 31 éves Nadal legutóbb januárban, az ausztrál nyílt bajnokság negyeddöntőjében játszott, de combproblémák miatt az ötödik szettben feladta a Marin Cilic elleni meccsét. Később az acapulcói, az Indian Wells-i és a miami tornától is visszalépett.

Mostani győzelmével a spanyol játékos rekordot állított fel, az egyes és páros találkozókat is figyelembe véve most már övé a leghosszabb, 23 mérkőzésből álló győzelmi sorozat a DK-ban. Eddig az ír Owen Caseyvel és a dél-afrikai Wayne Ferreirával közösen tartotta a csúcsot.

„Kemény meccs volt, természetesen nagyon örülök, hogy három szettben sikerült nyernem – értékelt Nadal.Remekül éreztem magam ismét a salakon. Sérülés után visszajönni mindig nehéz, de emlékezetessé teszi, hogy a saját közönségem előtt játszhattam. Nagyon boldog vagyok az első meccsem után.”

A horvátok Varazsdon Marin Cilic Dmitrij Popko elleni sima győzelmével szereztek vezetést Kazahsztán ellen, de Mihail Kukuskin felülkerekedett Borna Coricon, így az a párharc is 1:1-re áll.

Akárcsak az olaszok és a franciák találkozója Genovában, ahol Lucas Pouille Andreas Seppi elleni ötszettes sikerével a vendégek vezetnek 1:0-ra, mielőtt Fabio Fognini játszmahátrányból fordított Jeremy Chardy ellen.

TENISZ DAVIS-KUPA
VILÁGCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
1. NAP, AZ ÁLLÁS

Spanyolország–Németország 1:1
Olaszország–Franciaország 1:1
Horvátország–Kazahsztán 1:1
Egyesült Államok–Belgium

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik