M. D. 2020.04.10 12:31 Frissítve: 2020.04.10 12:39

Tenisz: Murray is részt vesz a madridi virtuális versenyen

A férfiaknál Andy Murray és Lucas Pouille, a nőknél Angelique Kerber és Carla Suárez Navarro részvétele már biztos a madridi virtuális tenisztornán, amelyre április 27–30. között kerül sor.

 

Andy Murray április végén kontrollerrel a kezében bizonyíthat (Fotó: AFP)

 

A férfi versenyeket szervező ATP hét eleji közlése szerint a madridi salakpályás Masters-torna rendezői úgy döntöttek, hogy a koronavírus-járvány miatt eltörölt májusi viadalt az idén videojáték keretein belül tartják meg. A versenyigazgató Feliciano López szerint „a legnagyobb sztárok anélkül csaphatnak össze egymással, hogy elhagynák otthonukat”.

A résztvevők kilétét eddig homály fedte, csütörtökön azonban kiderült, hogy a férfiaknál a francia Lucas Pouille és a háromszoros Grand Slam-bajnok brit Andy Murray, míg a nőknél a szintén háromszoros GS-győztes német Angelique Kerber, valamint a spanyol Carla Suárez Navarro biztosan kontrollert ragad.

„Izgalmas kihívás elé nézünk – idézi az ATP honlapja Lucas Pouille-t. – Már elkezdtem gyakorolni, mert tudom, hogy a versenytársaim nagyon sokat játszanak. Szeretném megnyerni a tornát. Köszönjük a madridi viadal szervezőinek a nagyszerű kezdeményezést.”

A virtuális versenyen a férfiaknál és a nőknél is 150 ezer euró (mai árfolyamon 52.9 millió forint) lesz a pénzdíj, és nemenként 16 teniszező indul majd. A győztesek a torna után eldönthetik, nyereményük mekkora részét fordítják alacsonyabban rangsorolt társaik megsegítésére, akiknek a mindennapi megélhetése is veszélybe került az elmaradó versenyek miatt. A viadal szervezői emellett 50 ezer eurót ajánlottak fel a koronavírus-járvány hatásainak enyhítésére.

Az ATP és a WTA március elején függesztette fel a teniszszezont, amely legkorábban július közepén folytatódhat.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.