Tenisz: Szakari és Vekic számára is véget ért a Bajnokok Tornája

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.10.23. 14:27
A belga Elise Mertens is legyőzte Maria Szakarit a női tenisz Bajnokok Tornáján, a kínai Csuhajban, ezzel a görög játékos kiesett. Hozzá hasonlóan a horvát Donna Vekic sem juthat már tovább.

A csoportkör második fordulójában rendezett szerdai, háromszettes találkozó döntő játszmájában Mertens kétszer vette el riválisa szerváját, és harmadik mérkőzéslabdájával lezárta az 1 óra 45 perces meccset.

Szakari így két vereséggel már biztos búcsúzó, míg Mertens a fehérorosz Arina Szabalenkával mérkőzik meg a továbbjutásért.

Búcsúzott Vekic is, szerdán az ukrán Dajana Jasztremszkával szemben maradt alul két szettben. Az Azálea-csoport mérkőzésén az első szettben az ukrán csak a rövidítést követően bizonyult jobbnak horvát ellenfelénél, akinek két játszmalabdája is volt. A második szettben 2:2 után Jasztremszka brékelt, majd 4:2 után ismét elvette Vekic adogatógémjét, a sajátjából pedig lezárta az 1 óra 35 percig tartó összecsapást. Jasztremszka a holland Kiki Bertensszel csap össze a továbbjutásért.

Sofia Kenin két szettben legyőzte amerikai honfitársát, Alison Riske-et. A Kamélia-csoportban ez volt az első meccs, a trió harmadik tagja a cseh Karolína Muchová.

A viadalon négy háromfős csoportban zajlanak a küzdelmek, az első helyezettek jutnak be az elődöntőbe. A 12 fős versenyen a jövő heti sencseni WTA-világbajnokságról lemaradt játékosok szerepelnek.

WTA-TORNA, CSUHAJ (2 419 844 dollár, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ
RÓZSA-CSOPORT

Elise Mertens (belga)–Maria Szakari (görög) 6:2, 3:6, 6:1
Az állás: 1. Arina Szabalenka (fehérorosz) 1/0 (2:0), 2. Mertens 1/0 (2:1), 3. Szakari 0/2 (1:4)

AZÁLEA-CSOPORT
Dajana Jasztremszka (ukrán)–Donna Vekic (horvát) 7:6 (8–6), 6:2
Az állás: 1. Kiki Bertens (holland) és Jasztremszka 1/0 (2:0), 3. Vekic 0/2 (0:4)

KAMÉLIA-CSOPORT
Sofia Kenin (amerikai)–Alison Riske (amerikai) 6:4, 6:4

A kanadai Denis Shapovalov és a francia Adrian Mannarino is kikapott bécsi kemény pályás férfi tenisztorna első fordulójában. Három nappal ezelőtt Shapovalov megnyerte a stockholmi tornát – pályafutása első ATP-trófeáját szerezte –, míg Mannarino döntős volt a moszkvai viadalon.

Ezúttal azonban már az első kör a végállomást jelentette mindkettőjüknek: a kanadai teniszező 1 óra 12 perc alatt kapott ki a spanyol Pablo Carreno Bustától, míg a francia játékost az amerikai Sam Querrey múlta felül 1 óra 23 perc alatt.

ATP 500-AS TORNA, BÉCS (2 443 810 euró, kemény pálya)
EGYES, 1. FORDULÓ
Carreno Busta (spanyol)–Shapovalov (kanadai) 6:3, 7:5
Querrey (amerikai)–Mannarino (francia) 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik