Tenisz: Nadal 43. tornáját nyerte meg kedvenc borításán

Vágólapra másolva!
2014.02.23. 23:03
Rafael Nadal nyerte meg a riói férfi tenisztornát, miután a döntőben két szettben legyőzte az ukrán Olekszandr Dolgopolovot, A spanyol játékosnak ez volt a 43. tornagyőzelme salakon.

A világelső úgy nyerte meg a salakos riói tornát, hogy mindössze egy szettet veszített (az elődöntőben) az egész viadal alatt. Nadal mindössze 38 perc kellett ahhoz, hogy behúzza a Dolgopolov elleni döntő első szettjét, a negyedik gémben egyébként semmire vette el az ukrán játékos adogatását.

A második játszma már szorosabban alakult, 1:1-nél brékelt a spanyol világelső, de Dolgopolov nem hagyta magát, 5:4-nél, amikor Nadal a meccsért adogatott, visszabrékelt. Ezután mindketten hozták adogatásaikat, így rövidítés következett. A tie-breakben már nem ment az ukránnak, az első hét pontból öt Nadalé lett, majd a világelső első meccslabdáját kihasználva eldöntötte a mérkőzést.

Nadal 62. tornagyőzelmét aratta karrierje során, riói sikeréért 500 világranglista-pont és 316 ezer amerikai dollár ütötte a markát. A 27 éves teniszező beérte Guillermo Vilast a tornagyőzelmek (Open Era) alapján vezetett örökrangsor hetedik helyén, és csak két sikerre van Björn Borgtól és Pete Samprastól.

ATP 500-AS TORNA, RIO DE JANEIRO (1 309 770, salak)
DÖNTŐ

Nadal (spanyol, 1.)–Dolgopolov (ukrán) 6:3, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik