Tenisz: megérte elindulni, Djokovics tornát nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.07.01. 17:00
null
Novak Djokovics először nyert füves pályás versenyt Wimbledonon kívül (Fotók: AFP)
A szerb Novak Djokovics két játszmában (6:3, 6:4) legyőzte a francia Gaël Monfilst az eastbourne-i füves pályás férfi tenisztorna döntőjében. A nőknél a cseh Karolína Plísková szintén két szettben nyert Babos Tímea első fordulós wimbledoni ellenfele, a dán Caroline Wozniacki ellen.

Novak Djokovics 2010 óta egyetlen füves pályás felvezető versenyen sem indult a wimbledoni bajnokság előtt, idén azonban szabadkártyásként – és első kiemeltként – részt vett az eastbourne-i tornán. A korábbi világelső aligha bánta meg döntését, hiszen meg sem állt a végső győzelemig, a döntőben 76 perc alatt legyőzte a francia Gaël Monfilst.

A szerb kiválóság 14–0-ra módosította a francia játékos elleni mérlegét, és pályafutása első füves pályás tornagyőzelmét aratta Wimbledontól távol.

Ami tavaly nem sikerült, az most igen: Karolína Plísková megnyerte az eastbourne-i döntőt
Ami tavaly nem sikerült, az most igen: Karolína Plísková megnyerte az eastbourne-i döntőt

A nők versenye Karolína Plísková győzelmével zárult, aki tavaly is döntőt játszott Eastbourne-ben, de akkor kikapott Dominika Cibulkovától. A cseh teniszező idén harmadszor nyert tornát, és akárcsak februárban, a dohai fináléban, ezúttal is Caroline Wozniackit verte meg (6:4, 6:4). A dán játékosnak idén eddig nincs szerencséje a döntőkkel, hiszen mind a négy fináléját elveszítette. A korábbi világelső a wimbledoni bajnokság első fordulójában Babos Tímeával találkozik.

A világranglista harmadik helyén álló Plísková számára jó ómen lehet az eastbourne-i siker, hiszen 1998-ban honfitársa, Jana Novotná is megnyerte ezt a tornát, aki aztán Wimbledonban sem talált legyőzőre.

PLÍSKOVÁ MECCSLABDÁJA

A férfiak antalyai versenyét a japán Szugita Juicsi nyerte, aki 28 éves korában pályafutása első ATP-tornagyőzelmét szerezte meg.

ATP 250-ES TORNA, EASTBOURNE (693 910 euró, fű)
DÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1.)–Monfils (francia, 2.) 6:3, 6:4

WTA-TORNA, EASTBOURNE (753 900 dollár, fű)
DÖNTŐ
Ka. Plísková (cseh, 3.)–Wozniacki (dán, 6.) 6:4, 6:4

ATP 250-ES TORNA, ANTALYA (497 255 dollár, fű)
DÖNTŐ
Szugita (japán)–Mannarino (francia) 6:1, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik