Tenisz: Leo Borg édesapja nyomdokába léphet

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.13. 15:57
null
Ugyanolyan sikeres lehet, mint édesapja (Fotó: Aftenposten.no)
Björn Borg legfiatalabb fia jó úton halad, hogy ugyanolyan sikeres legyen, mint az édesapja. A 15 éves Leo a hétvégén megnyerte a svéd U16-os teniszbajnokságot Norrköpingben.

 

De nem ez volt Leo első nagy sikere: a 15 éves sportoló (aki nemcsak édesapja játékstílusát, hanem hosszú szőke hajával a külső megjelenését is örökölte) tavaly egyéniben és párosban is győzött az U14-esek között.

„A legnagyobb tehetségek gyakran már az egy évvel idősebbek között is sikeresek. Ez jó jel” – nyilatkozta edzője, Richard Billing.

A 62 éves Björn Borg 1974 és 1981 között uralta a teniszvilágot, összesen tizenegy Grand Slam-tornát nyert meg (hatszor a Roland Garroson, ötször egymás után Wimbledonban lett első), és 109 hétig vezette a világranglistát. Háromszor nősült meg, Leo édesanyja a harmadik felesége, Patricia.

A korábbi kiváló teniszező, a Eurosport szakkommentátora, Mats Wilander úgy fogalmazott, Leo Borg sikerei visszaadhatják a svédek tenisz iránti szenvedélyét. „Golfban és jégkorongban akadtak svéd gyerekek, akik klasszis szüleik útját folytatva világsztárokká váltak. Miért ne történhetne meg ez teniszben is?” – tette fel a kérdést.

 

Patricia och Björn (@familjenborg) által megosztott bejegyzés, Aug 12., 2018, időpont: 4:59 (PDT időzóna szerint)


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik