MTI 2020.06.01 18:53 Frissítve: 2020.06.02 02:57

Tenisz: Kvitová szerint nagyon furcsa nézők nélkül játszani

A kétszeres wimbledoni bajnok Petra Kvitová nagyon furcsának nevezte, hogy nézők nélkül kellett teniszeznie egy meghívásos prágai tornán.

Petra Kvitová szerint furcsa nézők nélkül játszani (Fotó: AFP)

 

A világranglistán jelenleg 12. helyezett cseh játékos elmondta, nagyon örül, hogy meg tudta nyerni a versenyt, de nagyon más volt így pályára lépni, mert nem ehhez szokott hozzá.

„Volt néhány hihetetlen nyerő ütésünk, de senki nem tapsolt, ami nagyon nehéz volt. Ugyanakkor jó volt ismét átélni a meccsélményt” – fogalmazott a 30 éves játékos.

A 27 WTA-tornagyőzelemmel rendelkező teniszező elmondta, az elmúlt időszakban nehéz volt az edzésekhez motivációt találnia, ráadásul a múlt heti torna első találkozóján szinte végig csak az üres lelátókra tudott koncentrálni. Hozzátette ugyanakkor, jelen helyzet szerint a játékosoknak nem nagyon lesz más választásuk, mint alkalmazkodni ezekhez a körülményekhez.

„Számomra például hihetetlenül furcsa, hogy a pontok között nem használhatom a törölközőmet, mert nem volt aki odaadja, folyamatosan meg nem akartam a kispadhoz járni” – utalt arra, hogy a mérkőzéseken ha voltak is labdaszedők, azoknak nem adhatták oda a törölközőket.

A jövővel kapcsolatban kijelentette, nehéz a Grand Slam-tornákra zárt kapus versenyként gondolni, de a sportolóknak szükségük van arra, hogy visszatérjenek a megszokott mindennapjaikba.

„A nézők nélküli Grand Slam is jobb, mint a semmilyen Grand Slam” – mondta Kvitová.

A koronavírus-járvány miatt július végéig biztosan nem rendeznek versenyeket, a wimbledoni bajnokságot pedig már törölték. Az amerikai nyílt bajnokság megrendezéséről június második felében várható döntés, míg az eredetileg májusi Roland Garrost a US Open utánra halasztották. 

2020.06.26 20:39:01

Tenisz DEÁK ZSIGMOND

ALAPVONAL. A törlés momentán nem kevésbé reális jövőkép, mint az, hogy egy tízmilliós metropolisz nagyjából egy év múlva egy hónapra vendégül lát százezres nagyságrendű embertömeget a szélrózsa minden irányából.

2020.06.22 20:44:15

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Közölni akarta a világgal: bármit megtehet.

2020.06.12 22:10:49

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Djokovics ne focizgasson a magángéppel érkező sztárokkal.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.