MTI 2020.04.22 11:02 Frissítve: 2020.04.24 11:42

Tenisz: Katasztrófa vagyok mindenben, de küzdök – Nadal

A volt világelső február 29-én vívta legutóbbi mérkőzését, amikor 6:3, 6:2-re legyőzte az amerikai Taylor Fritzet az acapulcói döntőben, begyűjtve karrierje 85. trófeáját. Ezután továbbutazott Indian Wellsbe, ám a kaliforniai szupertornát a koronavírus-járvány miatt törölték, és a teniszidény leghamarabb július közepén folytatódhat.


Nadal (balra) és Federer Instagrammon beszélgettek egymással (Fotó: AFP)

 

A spanyol salakkirály hétfőn az Instagramon bevallotta, hogy életében először jelentkezik be élőben, és percekig próbálta Roger Federert és Andy Murrayt megjeleníteni a beszélgetésben.

„Katasztrófa vagyok mindenben, de nagyon küzdök” – nevetett, miközben Murray kommentben odaírta, hogy „Hát ez briliáns… Megnyerhet ötvenkét Roland Garrost, de az Instagrammal nem boldogul.”

A társalgás során Nadal említette, hogy legutóbb egy Indian Wells-i edzésen volt ütő a kezében, ami igencsak jó kedvre derítette Federert:

„Hát ez tökéletes, akkor nem tudsz majd teniszezni, amikor visszatérsz” – tréfálkozott a svájci klasszis. Nem sokkal később a háromszoros GS-győztes Murray is elmondta, hogy csak erősítéssel telnek a napjai, és öt hete nem ütött labdába.

A 33 éves Nadal a beszélgetésben cáfolta azt az elterjedt nézetet, miszerint jobb kézzel is tud játszani:

„Ez csak legenda. Mindent jobbal csinálok, kosarazni is csak azzal tudok, de a tenisz és a foci kivétel. Gyerekként mind a két oldalról két kézzel ütöttem, az edzőim biztosan nem tudták eldönteni, hogy jobbkezes vagy balkezes vagyok-e” – tette hozzá, majd rátért a jövő hétre kiírt madridi verseny pótlására kitalált virtuális tornára, amelyen ő is elindul.

„Valaki nem akarja, hogy idén is remekeljek Madridban, ráadásul játékkonzol is csak néhány napja volt először a kezemben. Csiszolgatom a tudásomat, és rád írok, Andy, amikor készen állok egy meccsre” – ígérte.

2020.04.01 22:13:50

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az elmúlt 143 évben Wimbledonban csak a világháborúk idején nem játszottak.

2020.03.11 23:56:39

Tenisz THURY GÁBOR

ALAPVONAL. A közösségi élményt erősítő Davis-kupában teljesen más a hangulat, mint a többi versenyen, így Fucsovics némi hezitálás után a kemény pályás viadalokra készülés időszakában is vállalta a salakon rendezett csapatversenyt.

2020.03.07 22:54:22

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. A csapattal – és ezt tessék szó szerint venni…

2020.03.07 16:31:37

Tenisz H. Á., K. R.

A magyar teniszválogatott 3–2-re legyőzte Belgiumot, így ott lesz a madridi fináléban.