Tenisz: itt a vége, visszavonul a legendás Serena Williams

Vágólapra másolva!
2022.08.09. 16:33
null
Serena Williams 13 hónap után nyert ismét mérkőzést, Torontóban (Fotó: Getty Images)
A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams a Vogue-nak adott interjúban bejelentette, hogy valamikor az augusztus végén kezdődő amerikai nyílt teniszbajnokság után visszavonul.

A legendás amerikai játékos 13 hónap után nyert ismét mérkőzést – egy év kihagyás után, júniusban Wimbledonban tért vissza, ám ott az első körben búcsúzott. Most hétfőn azonban, a torontói WTA 1000-es torna nyitó körében sima, 6:3, 6:4-es sikert ért el a spanyol Nuria Parrizas-Díazzal szemben. Sikerét követően a Vogue-nak érzelmes interjúban nyilatkozott arról, mennyire megviseli a visszavonulás gondolata. A 41 éves klasszisnak van már egy gyermeke, és kifejtette, még egyet szeretnének a kedvesével – a babaprojektbe azonban semmiképpen sem vágna bele sportolóként, szóval bármennyire is nehéz, hamarosan el kell határolódnia a sporttól.

„Az elmúlt évben Alexis és én eldöntöttük, hogy szeretnénk még egy gyereket. Nemrég olyan információkat kaptunk az orvostól, amelyek megnyugtatták a lelkemet, és úgy éreztem, hogy amikor készen állunk, bővíthetjük a családunkat. De egyáltalán nem szeretnék újra terhes lenni sportolóként. El kellett döntenem, hogy két lábbal a tenisz vagy a család mellett állok” – mondta Williams, aki a legutóbbi Grand Slam-torna-győzelmét várandósan érte el 2017-ben az Australian Openen.


Azt nem árulta el, pontosan mikor hagyhat fel a sporttal, de erősen utalt rá, hogy a US Open lehet pályafutása utolsó versenye. Ahogyan azt az Instagram-oldalán is írta: „A visszaszámlálás elkezdődött, élvezni fogom a következő heteket.”

Néhány érdekesség

Serena Williams folyamatosan 186 héten keresztül vezette a női egyes világranglistát, ez megosztott rekord – a 22-szeres Grand Slam-győztes Steffi Graffal.

A tornákon pályafutása során összesen 94 588 910 dollárt nyert, ez szintén rekord, a vonatkozó lajstromban nővére, Venus Williams a második, 42 285 378 dollárral.

Legutóbb 2017. május 8-án vezette a világranglistát, ezzel 35 évesen 224 naposan ő a valaha volt legidősebb világelső a nőknél.

SERENA WILLIAMS
Született: 1981. szeptember 26., Michigan
Nemzetisége: amerikai
Magassága: 175 cm
Ütőfogása: jobb (kétkezes fonákkal)
Legjobb világranglista-helyezése: 1. (összesen 186 héten át)
WTA-torna-győzelmei: 73
Kiemelkedő eredményei egyesben: 7x Australian Open-győztes, 3x Roland Garros-győztes, 7x Wimbledon-győztes, 6x US Open-győztes, olimpiai bajnok (2012)
Kiemelkedő eredményei párosban: 4x Australian Open-győztes, 2x Roland Garros-győztes, 6x Wimbledon-győztes, 2x US Open-győztes, 3x olimpiai bajnok (2000, 2008, 2012)
Összkeresete: 94 588 910 dollár
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik