Tenisz: húsz év után újra német női játékos az év legjobbja

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2016.10.21. 21:26
A világranglista-vezető német Angelique Kerber lett az év legjobbja a női tenisztornákat koordináló világszervezetnél (WTA).

A WTA pénteken jelentette be, hogy az idei ausztrál és amerikai nemzetközi bajnokság 28 éves győztese érdemelte ki az elismerést.

Német játékos legutóbb 1996-ban lett az év legjobbja a WTA-nál: természetesen Steffi Grafról van szó, aki mindenkinél többször, összesen nyolcszor érdemelte ki az elismerést.

A megelőző négy alkalommal Serena Williams lett az év legjobbja – ő tavaly hetedszer lett a legjobb, amivel a WTA-választás örökranglistáján utolérte Martina Navratilovát.

Kerber szeptember 12-én került a világranglista élére, ám azóta öt győztes mérkőzés mellett hármat elveszített. A vuhani és a pekingi tornán már a nyolcaddöntőben búcsúzott, Hongkongban pedig a negyeddöntőig jutott.

Kerber is ott lesz a szingapúri WTA-világbajnokságon, amelynek piros csoportjában szerepel majd a román Simona Halep, az amerikai Madison Keys és a szlovák Dominika Cibulková társaságában. A torna végeredményétől függetlenül világelsőként zárja majd az évet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik