Tenisz: hétéves korától minden nap edz, 18 évesen tornát nyert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.27. 17:21
null
A 18 éves Belinda Bencic először nyert WTA-tornát (Fotó: Action Images)
A tizennyolc esztendős svájci Belinda Bencic három szettben legyőzte a 2012-es wimbledoni döntős Agnieszka Radwanskát az eastbourne-i füves pályás női tenisztorna fináléjában, ezzel pályafutása első WTA-tornagyőzelmét aratta. A férfiak nottinghami versenye az üzbég Gyenyisz Isztomin sikerével zárult.

 

Belinda Bencic kétévesen kezdett el játszani, négyévesen beíratták egy tenisziskolába, míg hétéves korától napi szinten edz. A kitartó munka meghozta gyümölcsét, a 18 esztendős hölgy Eastbourne-ben első tornagyőzelmét aratta a WTA versenyrendszerében.

A döntő szettbe torkolló, több mint két órán át tartó mérkőzésen csak az első két játszma volt szoros, a harmadik szettet Bencic már simán megnyerte a kilencedik kiemelt Agnieszka Radwanska ellen, aki legutóbb 2008-ban nyert meg füves pályás versenyt – ugyanitt, Eastbourne-ben.

A férfiaknál Gyenyisz Isztomin is először nyert tornát, miután a nottinghami viadal döntőjében két szettben megverte az amerikai Sam Querreyt, aki idén a második fináléját veszítette el. Az üzbég játékosnak harmadik nekifutásra sikerült a tornagyőzelem ATP-versenyen, 2012 februárja óta nem is játszott döntőt.

WTA-TORNA, EASTBOURNE (731 000 dollár, fű)
DÖNTŐ
Bencic (svájci)–A. Radwanska (lengyel, 9.) 6:4, 4:6, 6:0

ATP 250-ES TORNA, NOTTINGHAM (644 065 euró, fű)
DÖNTŐ
Isztomin (üzbég)–Querrey (amerikai, 12.) 7:6, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik