Tenisz: hazai éljátékosok a salakpályás női torna mellett

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.03.07. 17:02
Címkék
Jelenlegi és korábbi teniszezők nyílt levélben kérték a magyar szövetséget (MTSZ), hogy mondja vissza a jövő évre tervezett női füves pályás tornát a kormány által támogatott salakpályás verseny megrendezése érdekében.

Az MTI-hez csütörtökön eljuttatott dokumentum aláírói – Temesvári Andrea, Babos Tímea, Kapros Anikó, Marosi Katalin, Sávolt Attila, Fucsovics Márton és Markovits László – üdvözölték azt a februári kormányhatározatot, melynek révén hosszú idő után visszakerülhet Budapestre a Márky Jenő által jogtulajdonolt salakpályás WTA-torna. Hozzátették, hogy az Emmi sportállamtitkársága, valamint a Sportesemények Szervezéséért, Lebonyolításáért és Sportszolgáltatásért Felelős Nonprofit Kft. mindent megtesz annak érdekében, hogy a verseny létrejöhessen, és az ezzel kapcsolatos szerződéskötés folyamata hamarosan lezárul.

„Ezzel egy időben azonban a WTA vezetése arról tájékoztatta Márky Jenő jogtulajdonost, hogy 2020-ra a Magyar Teniszszövetség már elkötelezte magát egy budapesti, élőfüves WTA-torna megrendezésére, amely szerepel is a hivatalos versenyprogramban. Mivel ennek az élőfüves tornának az időpontja nagyon közel esik a Márky Jenő által jogtulajdonolt, Római Teniszakadémiára tervezett salakpályás versenyhez, a WTA addig nem tudja támogatni a kormány és általunk, korábbi sikeres magyar profi teniszezők által támogatott salakos torna 2019-től való megrendezését, amíg a 2020-as élőfüves verseny szerepel a naptárban” – olvasható az állásfoglalásban.

Ezért az aláírók arra kérték az MTSZ elnökségét, hogy minél előbb mondja vissza a versenyrendezés szándékát a WTA illetékes testületénél, mert információik szerint sem a szükséges kormánygarancia, sem az infrastrukturális feltételek nem állnak a szövetség rendelkezésére.

„Ezt azért is tartjuk fontosnak, mert ha 2020-ban nem tudja megrendezni az élőfüves tornát a Magyar Teniszszövetség – melynek indokoltságát szakmailag vitatjuk –, és a közeljövőben a Márky Jenő által jogtulajdonolt verseny erre hivatkozással nem kerül támogatásra a WTA részéről, akkor egy olyan elfogadhatatlan és méltatlan helyzet is előfordulhat, hogy egy kormánygaranciával, biztos helyszínnel és múlttal rendelkező magyar verseny megrendezése meghiúsul” – áll a nyílt levélben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik