Tenisz: győzelemmel debütált a Federer, Nadal kettős

KLEIN RON (PRÁGA)KLEIN RON (PRÁGA)
Vágólapra másolva!
2017.09.23. 23:25
null
Bár voltak pontatlanságok a Federer, Nadal kettős játékában, a duó megnyerte szombati meccsét (Fotó: AFP)
„Két éve veretlen vagyok párosban. Igaz, két éve nem is játszottam meccset a műfajban. De adogatni tudok, röptézni is, szóval szerintem nem lesz gond” – Roger Federer az egyéni sikert követően vidáman várta a Rafael Nadallal közös történelmi páros mérkőzést a Prágában zajló Laver-kupán szombat este.

Történelmi, mert jótékonysági rendezvényeken kívül a két legenda még sohasem lépett pályára egymás oldalán – természetesen az O2 Arénában telt ház, vagyis 17 ezer ember várta a bemutatkozást.

Federer optimizmusa az első játszmában indokoltnak tűnt Jack Sock és Sam Querrey ellen – egyébként ez volt a Laver-kupa első olyan játékrésze, ami inkább tűnt bemutatónak, mint éles mérkőzésnek, a többi találkozón ugyanis mindenki látványosan harcolt a győzelemért és minden pontért.

A mosolygás és a laza hangulat azonban a második szettre elmúlt, az amerikaiak ugyanis javultak, a spanyol és a svájci klasszis pedig – különösen a hálónál – rengeteget hibázott.

Következhetett a tíz pontig tartó döntő rövidítés, ám ott már érződött, hogy Federerék a sportág történetének legjobbjai, a fontos pontoknál félelmetesen koncentráltak, így megnyugodhatott az aréna közönsége, a történelmi bemutatkozáshoz történelmi győzelem párosult.

Federer és Nadal 6:4, 1:6, 10–5-ös diadalát követően 9–3-ra vezet a Team Europe a Team World ellen (a pénteki győzelmek 1, a szombatiak 2, a vasárnapiak 3 pontot érnek), szóval John McEnroe játékosainak bravúrokat kell bemutatniuk az utolsó játéknapon – máskülönben Björn Borg csapata emelheti magasba először a trófeát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik