Tenisz: Fucsovics visszavágott Pekingért Fognininak

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.24. 18:40
null
Fucsovics Márton újra szetthátrányból fordított Bécsben (Fotó: AFP, archív)
A bécsi férfi tenisztorna nyolcaddöntőjében a világranglista 40. helyén álló Fucsovics Márton szetthátrányból fordítva legyőzte a hetedik helyen kiemelt olasz Fabio Fogninit (15.).

Kettejük eddigi egyetlen meccsét október elején Pekingben Fognini nyerte meg (6:4, 6:4-re) , más kérdés, hogy az elődöntőre végül nem állt ki Juan Martín del Potro ellen sérülése miatt.

Ezúttal a magyar játékos kezdett jobban, 2:2-nél elvette ellenfele adogatását, ezt követően ápolni kellett az olaszt, aki 4:2-nél sem adta fel, és egymás után négy játékot nyert meg – 5:4-es előnyénél az ötödik szettlabdájával már élni tudott (4:6).

A második felvonás egészen hasonlóan alakult, 1:2-t követően ezúttal is megnyert egyhuzamban három játékot a magyar teniszező, 4:3-as előnyénél viszont ezúttal nem bukta el a szervagémjét, sőt még ő brékelt újra (6:3).

A döntő játszmában Fognini előtt adódott az első bréklehetőség, de Marci megfordította a játékot, sőt, lendületből el is vette ellenféléét (3:1)!

Mielőtt nagyon megnyugodhatott volna, egy kettős hibával három fogadóponthoz juttatta az olaszt, aki a másodikkal már visszajött, de nagy lelkierőről tanúbizonyosságot téve ezt egy újabb jó fogadással feledtette (4:2). Fognini közel volt az újabb brékhez, de 15:40-ről is fordított a magyar játékos, aki egy újabb brékkel kiharcolta a továbbjutást (6:3).

„Karrierem eddigi legnagyobb győzelmének tartom Fognini mai legyőzését! – kezdte meccs utáni értékelését Facebook-oldalán Fucsovics Márton. Az elején meg kellett szoknom a kisebb pályát, a timingot, de azt tudtam, hogy jól üröm a labdát. Szerintem már az első szettben is jobban teniszeztem, mint ő, de 4:2-nél elsült a keze és ott minden bejött neki, tudott fordítani. Szerencsére higgadt, nyugodt maradtam, mert gyakorlatilag végig hittem a győzelemben.”

„A 2. szettben okosabban szerváltam, nyesett, vágott, pörgetett, adogatásokat ütöttem testre és variáltam. Sokat segített a pekingi meccs tapasztalata, tudtam, hogy Fognini képes elveszíteni a fejét és sokat hisztizni. Most ezt jól ki tudtam zárni. A 2. szett közepétől egyértelműen irányítottam. Egyetértek az edzőmmel, Attilával aki azt mondta a meccs után, hogy ez a fej diadala volt.
Köszönöm a szurkolást! Mindenkit várok a pénteki negyeddöntőn!”




Az első fordulóban a kanadai Félix Auger-Aliassime-ot (109.) 1:6-os kezdés után szintén döntő szettben legyűrő 26 éves magyar játékos következő ellenfele még kérdéses, ugyanis az ágán nemrég ért véget Grigor Dimitrov (10.) és Mihail Kukuskin (71.) első fordulós meccse, amelyet meglepetésre utóbbi nyert meg. Kukuskin az orosz Anton Rubljovval (76.) találkozik a második körben, az ezt megnyerő játékos lesz Fucsovics ellenfele. Érdekesség, hogy Kukuskin és Rubljov a selejtezőben is összecsapott egymással, akkor előbbi 6:2, 6:3-ra nyert, de szerencsés vesztesként utóbbi is indult a főtáblán.

ATP 500-AS TORNA, BÉCS (2 788 570 euró, kemény pálya)
EGYES, NYOLCADDÖNTŐ

Fucsovics (magyar)–Fognini (olasz, 7.) 4:6, 6:3, 6:3
Anderson (dél-afrikai, 2.)–Melzer (osztrák) játék nélkül
Coric (horvát, 6.)–Pouille (francia) 4:6, 6:0, 6:4

1. FORDULÓ
Edmund (brit, 8.)–Schwartzman (argentin) 6:3, 7:6 (7–3)
Hacsanov (orosz)–Novak (osztrák) 6:3, 7:5
Monfils (francia)–Johnson (amerikai) 4:6, 6:3, 6:2
Kukuskin (kazah)–Dimitrov (bolgár, 3.) 6:4, 4:6, 6:4

A második helyen kiemelt Alexander Zverev nyolcaddöntőbe jutott Bázelben. A 21 éves német játékosnak másfél órára és két kiegyensúlyozott játszmára volt szüksége a nála tíz évvel és két héttel idősebb holland Robin Haase elleni szerdai első fordulós összecsapáson.

ATP 500-AS TORNA, BÁZEL (2 442 740 euró, kemény pálya)
EGYES, 1. FORDULÓ

A. Zverev (német, 2.)–Haase (holland) 6:4, 7:5
Cicipasz (görög, 4.)–Chardy (francia) 6:2, 7:6 (7–3)
Gulbis (lett)–Sock (amerikai, 5.) 7:5, 6:4
Bautista (spanyol, 8.)–Sousa (portugál) 6:4, 6:3
Lajovics (szerb)–Mannarino (francia) 6:7 (4–7), 6:1, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik