Tenisz: Fucsovics nagy csatában kikapott Wawrinkától

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.11. 06:48
null
Fucsovics búcsúzott Indian Wellstől (Fotó: AFP)
Az Indian Wells-i kemény pályás ATP 1000-es teniszverseny magyar idő szerint hétfőre virradóra megrendezett mérkőzésén a tornán 29. helyen kiemelt Fucsovics Márton három szettben kikapott a világranglista 40. helyét elfoglaló svájci Stan Wawrinkától, így számára befejeződött a viadal.

Magyar idő szerint hétfőn hajnalban csapott össze egymással Fucsovics Márton és Stan Wawrinka – a felek pályafutásuk során negyedik alkalommal találkoztak egymással, s ugyan első randevújuk végén Fucsovics örülhetett, amikor a tavalyi genfi torna negyeddöntőjében két sima szettben legyőzte a háromszoros Grand Slam-torna-győztes svájci ellenfelét és később a végső sikerig meg sem állt, a további két tavalyi meccsükön egyaránt Wawrinka diadalmaskodott.

Ahogy ezúttal is, bár kétségtelen, hogy Fucsovics elképesztő csatára késztette ellenfelét, és nem sokon múlott, hogy most az ő győzelméről írhassunk.

Az első szettet a svájci nyerte, miután 1:1 és 3:3 után is mindketten elvették a másik adogatását, aztán Wawrinka 5:4-nél, Fucsovics szervájánál jutott két játszma- és bréklabdához, és a másodikat már ki is használta.

FUCSOVICS A MECCS UTÁN
„Nem tudom, mit mondhatnék most. Itt ülök a jeges vízben egy három és fél órás csata után. Stan Wawrinka ellen hárítottam 4 meccslabdát és mindent kiadtam magamból, ami ma bennem volt. Nem sok hiányzott, harcoltam minden pontért. Megyek tovább, a következő állomás Miami” – írta Fucsovics a Facebookon a mérkőzést követően röviddel.

Az 53 percig tartó első szett után a második pontosan 20 perccel tartott tovább: 4:4-ig mindketten hozták saját adogatásukat – igaz, Fucsovicsnak 8 bréklabdát is hárítania kellett –, ezt követően, viszont mindketten elvették a másik szervajátékát egy-egy alkalommal, s végül két hosszabb gémet követően jöhetett a rövidítés.

Ebben végül Fucsovics bizonyult jobbnak, így a játszmákat tekintve kiegyenlített, s két óra hat perc játékot követően jöhetett a harmadik, mindent eldöntő szett.

Ez viszont rosszul kezdődött a magyar játékosnak, Wawrinka rögvest brékelte ellenfelét. Az előnyét sokáig meg is őrizte a svájci fiú, sőt, 5:4-es vezetésénél három meccslabdája is, ezeket viszont Fucsovics hárította, hozta a játékot, majd visszavette a svájcitól a brékelőnyt.

Nem örülhetett azonban sokáig a magyar teniszező, mert Wawrinka rögvest vissza is szerezte az előnyét, és 6:5-ös vezetésénél a meccsért adogathatott, és végül nagy izgalmak után – négyszer volt bréklehetősége Fucsovicsnak, és közben még egy újabb meccslabdát is hárított – a svájci kerek 80 perc után az ötödik meccslabdáját már ki tudta használni.



Ezzel pedig Wawrinka harmadszor is legyőzte Fucsovicsot, így a harmadik fordulóban ő játszhat honfitársa, a korábbi világelső, Roger Federer ellen.

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (9 314 875 dollár, kemény pálya)
EGYES, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)

Stan Wawrinka (svájci)–Fucsovics Márton (29.) 6:4, 6:7 (5–7), 7:5

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
FÉRFI EGYES, 2. FORDULÓ (a 32 közé jutásért)
Federer (svájci, 4.)–Gojowczyk (német) 6:1, 7:5
Nisikori Kei (japán, 6.)–Mannarino (francia) 6:4, 4:6, 7:6 (7–4)
Medvegyev (orosz, 14.)–McDonald (amerikai) 7:5, 6:0
Krajinovics (szerb)–Goffin (belga, 20.) 6:3, 6:3
Edmund (brit, 22.)–Jarry (chilei) 6:2, 6:0
Schwartzman (argentin, 25.)–Carballes Baena (spanyol) 6:3, 6:1
Rubljov (orosz)–Haase (holland) 6:3, 3:6, 6:3

NŐI EGYES, 3. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)
Halep (román, 2.)–Kozlova (ukrán) 7:6 (7–3), 7:5
Vang Csi-ang (kínai, 18.)–Mertens (belga, 16.) 7:6 (7–4), 6:7 (4–7), 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik