Tenisz: Fucsovics kikapott Melzertől a budapesti döntőben

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.02.12. 17:02
null
Jürgen Melzer (balra) és Fucsovics Márton a díjakkal (Fotó: Földi D. Attila)
Fucsovics Márton 7:6, 6:2-re kikapott az osztrák Jürgen Melzertől a budapesti challenger tenisztorna döntőjében.


Az elődöntőben a norvég Casper Ruudnak egy játékot sem engedő Fucsovics (163. a világranglistán) ellenfele 2011 áprilisában még a világranglista nyolcadik helyén állt, párosban két Grand Slam-torna-győzelmet is fel tud mutatni. Jelenleg a 257. helyen jegyzik Melzert.

A balkezes osztrák kezdte jobban a meccset, rögvest három bréklabdához jutott, és a harmadikat értékesítve megnyerte az első játékot – de a 25 éves magyar egyből visszabrékelt. Ezt követően mindketten hozták az adogatásaikat, bár 4:3-as Fucsovics-előnynél a magyar játékosnak bréklabdája is volt.

A rövidítésben aztán újra gyors (mini)brékváltással kezdtek a felek, majd 4–4 után ismét, de 5–6-nál hiába hárított egy szettlabdát Fucsovics, a másodikkal már élt Melzer (6:7).

A második szettben Melzer 3:2-nél elvette Fucsovics adogatójátékát, és bár a nyíregyházi játékosnak három bréklabdája is volt ezután, nem tudott több játékot nyerni.

Érdekesség, hogy két wimbledoni bajnok csatázott egymással, hiszen Melzer 1999-ben, míg Fucsovics tizenegy évvel később, 2010-ben nyerte meg a juniorok wimbledoni tornáját egyéniben. Melzer ugyanebben az esztendőben (2010) – Philipp Petzschnerrel az oldalán – férfi (felnőtt) párosban lett wimbledoni győztes.

„Fáradtan és betegen érkeztem, de egész héten jól játszottam, ebben sokat segített a közönség támogatása. Jürgen megérdemelten nyert, gratulálok neki” – mondta a díjátadón Fucsovics.

Az újdonsült bajnok is méltatta őt beszédében, kiemelve, hogy főként neki köszönhetően jutott be a magyar Davis-kupa-csapat az elmúlt hétvégén a világcsoport szeptemberi rájátszásába.

„Sok versenyen jártam már világszerte, annyit mondhatok, hogy ez több volt egy challenger-tornánál” – tette hozzá elismerően Melzer, aki a trófea mellé 9200 eurót (2.85 millió forintot) kapott, míg Fucsovics 5400 euróval (1.66 millió forinttal) vigasztalódott.

A párosoknál a Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn horvát, osztrák duó diadalmaskodott, mivel hallatlanul izgalmas végjátékban, nyolcadik meccslabdáját értékesítve legyőzte a szlovén Blaz Kavcicot és a horvát Franko Skugort. Utóbbi kettősnek ugyancsak volt három mérkőzéslabdája.

ATP CHALLENGE-TORNA, BUDAPEST (64 000 euró, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ
Jürgen Melzer (osztrák)–Fucsovics Márton 7:6 (8–6), 6:2

PÁROS, DÖNTŐ
Dino Marcan, Tristan-Samuel Weissborn (horvát, osztrák, 3.)–Blaz Kavcic, Franko Skugor (szlovén, horvát) 6:3, 3:6, 16–14 – döntő rövidítés

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik