nemzetisport.hu 2019.03.06 09:31 Frissítve: 2019.03.06 10:19

Tenisz: Fucsovics kiemeltként is pokoli sorsolást kapott

Kedden a férfiaknál és a nőknél is elkészítették az év első premier tenisztornája, az Indian Wells-i viadal főtáblájának sorsolását: a férfiaknál az ATP 1000-es tornán Fucsovics Márton kiemeltként az első körben erőnyerő, azonban utána nem lesz könnyű dolga, míg a nőknél Babos Tímea főtáblásként kazah ellenféllel kezd, ám a mérkőzéseik időpontja egyelőre nem ismert.

 

Nem lesz könnyű dolga Indian Wellsben Fucsovicsnak (Fotó: AFO)

Örömteli, hogy köszönhetően az elmúlt hetek jó szereplésének és a pályafutása legjobbját jelentő 31. helyének a világranglistán, Fucsovics Mártonnak 29. kiemeltként a főtábla első fordulójában a legjobb 64 közé jutásért nem kell pályára lépnie.

A másodikban viszont már érdekelt lesz, és nem lesz könnyű feladata: a háromszoros Grand Slam-torna-győztes svájci, Stan Wawrinka ellen léphet pályára – feltéve, hogy a pekingi olimpia páros bajnoka megnyeri az első körben a selejtezőből érkező és ma még ismeretlen ellenfele elleni mérkőzést.

A folytatás sem lesz könnyebb Fucsovics számára, hiszen, ha sikerrel veszi a – minden bizonnyal – Wawrinka jelentette akadályt, akkor a múlt hét után ismét, pályafutása során harmadszor, összecsaphat a torna 4. kiemeltjével, a svájci extraklasszissal, Roger Federerrel.

WAWRINKA „KEMÉNYEN” KÉSZÜL


A hölgyeknél Babos Tímea egy fokkal könnyebb sorsolást kapott, bár neki is jutott egy korábbi világelső a második mérkőzésére. Ahhoz azonban, hogy Angelique Kerberrel játszhasson, előbb a világranglistán 47. helyen álló kazah Julija Putyincevát kellene legyőznie. A világranglistán 102. helyen álló Babos egyesben csütörtök este lép pályára.

Babos párosban is érintett, Kristina Mladenoviccsal az oldalán a második kiemelt párost alkotják és a belga, fehérorosz Elise Martens, Arina Szabalenka duó ellen a magyar idő szerint szerda este 20 órakor kezdődő programban a kettes pálya második meccsét vívják.

Ugyanakkor azt egyelőre nem tudni, hogy Fucsovics mikor játssza majd első meccsét, mivel a férfiaknál még tart a selejtező – valószínű, hogy péntek esténél hamarabb nem szerepel.

„Nem könnyű az átállás, Dubaj után 12 óra. Először vagyok kiemelt egy ATP 1000-es versenyen, de a sorsolás után ezt nem éreztem: első meccs Wawrinka, utána Federer! Szeretem a kihívásokat, de ennél azért lehetett volna kicsit könnyebb” – írta Fucsovics Facebook-oldalán a sorsolást követően.

2020.02.23 16:39:17

Tenisz KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre), NSO/MTI (összefoglaló)

Kétszer is csak a tie-break döntött Gianluca Mager javára. Az olasz készülhet a riói torna fináléjára.

2020.02.22 23:14:45

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. A teniszezők nem ilyen hátteret érdemelnek.

2020.02.04 11:26:38

Tenisz KLEIN RON

A moszkvai születésű hölgy négy és fél éve még Gálfi Dalmától kapott ki junior Grand Slam-döntőben.

2020.02.02 09:15:47

Tenisz KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

A pályafutása 8. Australian Open-sikerét elérő szerb teniszező jövő héttől ismét világelső lesz.

2020.02.01 22:19:07

Tenisz MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Olvasom a különféle közleményeket, a szövetségé olyan zűrzavaros, amilyen csak szándékosan lehet.