Tenisz: Fucsovics és Djokovics közös jégfürdőt vett a szünetben

Vágólapra másolva!
2018.08.29. 09:41
null
Novak Djokovics (és Fucsovics Márton) is szenvedett a tikkasztó hőségben (Fotó: AFP)
Fucsovics Márton büszke arra, hogy remekül játszott Novak Djokovics ellen a US Open első fordulójában – annak ellenére, hogy a szerb klasszis négy szettben legyőzte a magyar teniszezőt.

„Elsősorban büszke vagyok magamra, hogy ilyen teljesítményre voltam képes, jó érzés volt egy ekkora stadionban játszani a világ egyik legjobb teniszezője ellen. Másrészről kicsit szomorú vagyok, hogy a harmadik szettben négy kettőre vezettem, de nem tudtam megnyerni azt a játékrészt. Nagyon meleg volt, mindketten szenvedtünk. A végjátékban ő jobb volt. Voltak pillanatok, amikor éreztem, nem kell tőle félnem. Szerintem sok hosszú labdamenetünk volt, ami mindkettőnket lefárasztott, olykor szédelegtünk a pályán” – így Fucsovics Márton.

„A harmadik szett utáni szünetben jeges fürdőt vettünk, megbeszéltük, hogy katasztrófa, ami a pályán van. Lehet, ő már hozzá volt szokva ahhoz, hogy meccs közben lehűti magát. Rám nem volt jó hatással a fürdő, teljesen lefagyasztott. Sok tanulsága van a mérkőzésnek, egy top tízes játékos elleni találkozóból mindig sokat lehet tanulni. Ha legközelebb egymás ellen játszunk, nem fogok félni tőle. Egyébként jó barátságban vagyunk, néhányszor edzettünk együtt, megköszönte a mérkőzést, én pedig sok sikert kívántam neki a folytatásra” – folytatta a 26 esztendős magyar teniszező a Facebook-oldalán közzétett videointerjúban.

A Fucsovicsot négy szettben legyőző Djokovics is beszélt az új szabályról, melynek köszönhetően a harmadik szett után – közel 35 fokos melegben – tízperces szünetre mehettek magyar riválisával.

„Az első három szettben nem éreztem jól magam, imádkoztam, hogy jobban legyek – mondta a 31 éves szerb versenyző a meccs után. – Szeretnék köszönetet mondani a US Open szervezőinek, hogy engedélyezték a szünetet. Mindkettőnknek szüksége volt rá, szenvedtünk, ez nyilvánvaló volt. A harmadik szett végén talán kezdtünk magunkra találni, legalábbis én. Azelőtt a túlélésért küzdöttünk. Óriási csatát vívsz egy sráccal két és fél órán át, majd meztelenül beszélgetsz vele a jeges fürdőben úgy, hogy még nem fejeztétek be a meccset. Egészen csodálatos helyzet volt ez.”

embed_kod=
|
nso_uj_cikk_embed
Embed kód:
mceBlockPasteEnd


A kétszeres US Open-győztes Djokovics a következő körben az amerikai Tennys Sandgrennel mérkőzik meg.

US OPEN, NEW YORK (53 000 000 dollár, kemény pálya)
FÉRFI EGYES, 1. FORDULÓ
Novak Djokovics (szerb, 6.)–Fucsovics Márton 6:3, 3:6, 6:4, 6:0

Fucsovics Márton a Djokovics elleni meccsről



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik