Tenisz: Fucsovics és Balázs is játszik a válogatottban – hivatalos

Vágólapra másolva!
2020.02.23. 17:26
null
Balázs Attila (balra) és Fucsovics Márton is ott lesz a válogatottban a belgák ellen (Fotó: Dömötör Csaba, archív)
Fucsovics Márton és Balázs Attila is aláírta a megállapodást, így eldőlt, a két legjobb magyar teniszező vállalja a játékot a Belgium elleni Davis-kupa-párharcban, továbbjutás esetén pedig a madridi fináléban – a Nemzeti Sport értesüléseit Juhász Gábor főtitkár megerősítette.

 

A március 6-án és 7-én a debreceni Főnix Csarnok salakos pályáján rendezendő mérkőzésekre a vendégek várhatóan top 10-es sztárjukkal, David Goffinnel érkeznek.

Az eseménnyel kapcsolatban tehát újabb akadály hárult el: elsőként a rendezési költségek fedezete oldódott meg, hiszen a Magyar Teniszszövetség saját forrásból nem tudta volna finanszírozni a kiadásokat, ám a pénteki Magyar Közlönyben megjelent határozat alapján a kormány 221 millió forinttal támogatja a lebonyolítást.

A világranglistán 73. Fucsovics legközelebb a dubai tornán lép pályára, első ellenfele a harmadik kiemelt francia Gaël Monfils lesz, aki utóbbi két versenyén, Montpellier-ben és Rotterdamban is megszerezte a trófeát. Balázs Attila az élő ranglistán 78., az már Balázs vasárnapi, riói mérkőzésétől függetlenül eldőlt, hogy hétfőtől 1985 után ismét két magyar férfit jegyeznek a legjobb 100-ban.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik