K. R. 2019.11.19 11:58 Frissítve: 2019.11.19 12:18

Tenisz: Fucsovics bejelentette, két magyar edzővel dolgozik tovább

A legjobb magyar teniszező, Fucsovics Márton Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal állapodott meg a 2020-as szezonra, amit a dohai ATP-tornán kezd el.

 

Fucsovics magyar edzőkkel folytatja (Fotó: Dömötör Csaba)

Fucsovics Márton egy szűkkörű sajtótájékoztatón – a közmédián kívül csak a Nemzeti Sport kapott meghívót – bejelentette, a következő szezonban két magyar szakemberrel, Jancsó Miklóssal és Nagy Zoltánnal dolgozik együtt, mellettük Vaskó Balázs kondiedző lesz még a csapat tagja, illetve keresik a fizioterapeutát is a stábba.

„Az idén sok problémám volt az edzőkérdéssel kapcsolatban, hiszen előbb szerződést bontottunk Sávolt Attilával, majd a francia Olivier Taumával nem működött jól a munka, hiszen hol velem tudott utazni, hol nem. Jövőre szeretném megoldani ezt a problémát, és azt, hogy legalább huszonhat versenyen legyen velem tréner. Éppen ezért döntöttünk úgy, hogy két szakemberrel állapodok meg” – mondta az MTK sportolója, aki mindenképpen magyar edzőt keresett, mert így nem fordulhat elő, hogy a külföldi szakember hazautazik a családjához, ő pedig tréner nélkül készül Magyarországon.

Jancsó, aki korábban Szávay Ágnessel is dolgozott együtt, segítette Fucsovics munkáját a szezon végén, Bécsben is vele volt. Erről a játékos azt mondta, Ausztriában azt tapasztalta, hogy nagyon jól felkészítette őt a szakember a mérkőzésekre. Nagy Zoltánt Jancsó javasolta, de Fucsovics is régóta ismeri, és kedveli benne, hogy rendszerszerető ember, amire a sportoló szerint momentán nagy szüksége van. Nagy magyar bajnok teniszező, korosztályos versenyzőként Tim Henmant is legyőzte, edzőként pedig Kellner Ádámmal dolgozott együtt.

A sajtótájékoztatón azt is bejelentették, hogy a következő szezonban a The Path Sports Management nevű iroda és a Joó György által vezetett Tenisz Pro Kft. közösen intézi Fucsovics ügyeit, de már 2019-ben is együttműködött a két cég. A The Path csapatának tagja Baji Balázs, Márton Anita és Milák Kristóf is.

Fucsovics január elsején utazik Dohába, ott kezdi meg az új évet, aztán Ausztráliában versenyez, majd februárban európai, márciusban amerikai tornákon indul. Jancsóval és Naggyal egyelőre a februári, dubai viadal végéig állapodott meg, de bízik a hosszabb távú együttműködésben.

2019.11.17 14:48:03

Tenisz H. D.

A vb-újonc görög Federer búcsúztatása után izgalmas meccsen verte meg osztrák ellenfelét.

2019.11.10 20:42:17

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. Az új Fed-kupa finoman szólva sem olcsó mulatság.

2019.11.03 22:07:05

Tenisz KLEIN RON

NS-VÉLEMÉNY. A jövő évi olimpiát tekintve is fontos lépés.

2019.11.03 09:14:30

Tenisz HARMATH ÁKOS

A magyar éljátékos másodszor diadalmaskodott Kristina Mladenoviccsal az oldalán.

2019.10.26 07:43:06

Tenisz KLEIN RON

A magyar teniszező a világbajnokságra készül, és utána sem pihen, két kisebb tornán igyekszik biztossá tenni helyét az Australian Openen.