Tenisz: Fucsovics a nyolc között, következik Federer!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.27. 14:29
null
Fucsovics Márton már a nyolc között jár Dubaiban (Fotó: Getty Images)
Fucsovics Márton két játszmában legyőzte a német Jan-Lennard Struffot a dubai kemény pályás tenisztorna második fordulójában, ezzel bejutott a legjobb nyolc közé. A magyar versenyző a negyeddöntőben Roger Federerrel találkozik, a csütörtök 16 óra körül kezdődő mérkőzésről élő tudósítással jelentkezünk!

A 27 éves nyíregyházi teniszező nem számíthatott könnyű mérkőzésre Jan-Lennard Struff ellen, hiszen a világranglista 54. helyén álló, 196 centiméter magas német az első fordulóban a kanadai Milos Raonicot (14.) búcsúztatta. Struff néhány héttel ezelőtt Tim Pütz oldalán párosban 6:2, 6:3-ra megverte a Borsos Gábor, Nagy Péter duót a Davis-kupában, és Fucsoviccsal szemben is kellemes emlékeket őrizhetett, ugyanis az eddigi egyetlen egymás elleni meccsüket 2014-ben a heilbronni salakon két szettben ő nyerte (6:2, 7:6).

A magyar fiú a dubai találkozó elején 1:1-nél még nem tudta elvenni Struff adogatását, a következő fogadógémben viszont már igen, és előnyét meg is őrizte a játszma végéig. Fucsovics 5:4-nél, bréklabdát hárítva szerválta ki az első szettet (6:4).

Ez mély nyomokat hagyhatott Struffban, aki a második felvonásban elveszítette az első két adogatását, sőt 0:4-nél is csak bréklabdát hárítva tudott szépíteni. Fucsovics azonban a saját szerváinál nem adott neki esélyt a felzárkózásra, így 74 perc után magabiztos győzelemmel jutott tovább (6:2).

Fucsovics a karriercsúcsot jelentő 35. helyről kezdte meg a hetet a férfi teniszezők világranglistáján, Damir Dzumhur és Struff legyőzésével azonban az élő rangsorban már a 31. pozícióban jegyzik.

Fucsovics Márton a negyeddöntőben a századik ATP-tornagyőzelmére hajtó Roger Federerrel küzd meg. A 20-szoros Grand Slam-torna-győztes svájcival a tavalyi Australian Open után másodszor játszhat.

Miután a 14. nekifutásból 14. alkalommal is legyőzte Philipp Kohlscreibert, Roger Federer a hetedik kísérletből hetedszer is elbánt Verdascóval. Az első fordulóhoz hasonlóan ezúttal is döntő szettre kényszerült a megnyert első játszmát követően, de ezúttal is jobban bírta a végjátékot az ellenfelénél.

A negyeddöntőben várhatóan magyar idő szerint 16 órakor csap össze egymással Fucsovics és Federer, a találkozóról élő tudósítással jelentkezünk!

A dubai verseny második fordulójában szerdán egyébként az első helyen rangsorolt Nisikori Kei és a címvédő Roberto Bautista Agut is kiesett. A japánt a lengyel Hubert Hurkacz győzte le, aki életében először nyert top 10-es játékos ellen.

A negyeddöntő mezőnye a horvát Borna Coriccsal lett teljes, aki az első szettben semmi sem tudott kezdeni a korábban a világranglista 4. helyén is álló Tomás Berdychhel, de aztán döntő játszmában felülkerekedett cseh ellenfelén.

ATP 500-AS TORNA, DUBAI (2 887 895 dollár, kemény pálya)
2. FORDULÓ
Fucsovics (magyar)–Struff (német) 6:4, 6:2
Hurkacz (lengyel)–Nisikori (japán, 1.) 7:5, 5:7, 6:2
Federer (svájci, 2.)–Verdasco (spanyol) 6:3, 3:6, 6:3
Cicipasz (görög, 5.)–Geraszimov (fehérorosz) 6:3, 6:1
Coric (horvát, 6.)–Berdych (cseh) 1:6, 6:1, 7:6 (7–4)
Berankis (litván)–Kudla (amerikai) 6:4, 6:1
Baszilasvili (grúz)–Bautista (spanyol) 6:7 (2–7), 6:4, 6:3
Monfils (francia)–Bagdatisz (ciprusi) 6:3, 6:2

A NEGYEDDÖNTŐ PÁROSÍTÁSA (ÁGRAJZ SZERINT)
13.30:
Hurkacz (lengyel)–Cicipasz (görög, 5.)
12.00: Monfils (francia)–Berankis (litván)
17.30: Coric (horvát, 6.)–Baszilasvili (grúz)
16.00: FUCSOVICS (magyar)– Federer (svájci, 2.) (Tv: Sport2) – ÉLŐBEN AZ NSO-N!

„Újra győztem Dubaiban, ez már negyeddöntő és csütörtökön centerpálya ROGER FEDERERREL!” – írta Fucsovics a Facebookon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik