Tenisz: Fucsovics továbbjutott Dubaiban, és utolérte Djokovicsot

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.25. 12:36
null
Fucsovics Márton nyolcaddöntős Dubaiban (Fotó: AFP, archív)
Fucsovics Márton két játszmában legyőzte a bosnyák Damir Dzumhurt a dubai kemény pályás tenisztorna első fordulójában, ezzel bejutott a legjobb 16 közé. A magyar teniszező a második körben a német Jan-Lennard Struff-fal találkozik.

A 27 éves nyíregyházi versenyző a karriercsúcsot jelentő 35. helyről kezdte meg a hetet a férfi teniszezők világranglistáján, és ha Dubaiban jól szerepel, akkor jövő hétfőn még feljebb léphet az ATP rangsorában. Első ellenfele az egyesült arab emírségekbeli versenyen a bosnyák Damir Dzumhur (50.) volt, akit tavaly októberben a sanghaji Masters-torna első fordulójában két szettben megvert (6:3, 6:4).

AZ IDEI LEGTÖBB GYŐZELEM AZ ATP TOURON
1. Danyiil Medvegyev (orosz) 13
2. Nisikori Kei (japán) 11
Sztefanosz Cicipasz (görög) 11
Tomás Berdych (cseh) 11
Jo-Wilfried Tsonga (francia) 11
6. Novak Djokovics (szerb) 10
Roberto Bautista Agut (spanyol) 10
Andreas Seppi (olasz) 10
Radu Albot (moldovai) 10
Fucsovics Márton (magyar) 10

Fucsovics az első játszmát ellentmondást nem tűrő játékkal nyerte meg 20 perc alatt 6:1-re, és a másodikban is brékelőnybe került (4:2), mégis izgulni kellett azért, hogy ne torkolljon döntő szettbe a meccs. A bosnyák ugyanis azonnal visszavette az elveszített adogatását, sőt 5:5-nél fogadóként 30–0-ra vezetett, ám Fucsovics higgadt maradt, és megfordította a szervagémét.

A rövidítést Dzumhur 3–0-val kezdte, a térfélcserénél azonban már döntetlenre álltak a felek, aztán Fucsovics három mérkőzéslabdához jutott. Az első kettőt fogadóként még nem sikerült kihasználni, a harmadikat azonban adogatóként már igen, így a magyar teniszező 1 óra 17 perc után továbbjutott.

Fucsovicsnak idén ez volt a 10. győzelme az ATP Touron főtáblás mérkőzésen, ezzel utolérte (többek között) az Australian Open-győztes Novak Djokovicsot. A vonatkozó rangsor élén 13 sikerrel a szófiai verseny győztese, a döntőben éppen Fucsovics Mártont megverő orosz Danyiil Medvegyev áll.

„Sohasem könnyű egy barát ellen játszani, ráadásul Dzumhur nagy harcos, le kell őt győzni. Az első szettben nagyon jól ment a játék. De ami még fontosabb, hogy végig erős tudtam maradni fejben, nem zökkentett ki a kavargó, erős szél, és az sem, hogy 4:2-ről visszajött a második szettben. Sok magyar szurkolt a lelátóról, köszönöm mindenkinek a biztatást” – írta a meccs után Fucsovics a Facebookon.

A magyar játékos a dubai 500-as torna második fordulójában Jan-Lennard Struff-fal (54.) csap össze, aki több mint kétórás mérkőzésen, három játszmában megverte Milos Raonicot.

ATP 500-AS TORNA, DUBAI (2 887 895 dollár, kemény pálya)
1. FORDULÓ
Fucsovics (magyar)–Dzumhur (bosnyák) 6:1, 7:6 (7–5)
Struff (német)–Raonic (kanadai, 7.) 6:4, 5:7, 6:4
Verdasco (spanyol)–Fabbiano (olasz) 3:6, 6:3, 6:2
Baszilasvili (grúz)–Hacsanov (orosz, 4.) 6:4, 6:1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik