Tenisz: Fucsovics 106 perc alatt jutott a 16 közé Bécsben

Vágólapra másolva!
2019.10.21. 17:08
null
Fucsovics harmadik bécsi meccsét is megnyerte (Fotó: Facebook.com/FucsovicsMarci)
A Bécsben zajló, közel 2.5 millió euró összdíjazású kemény pályás férfi tenisztorna első fordulójában Fucsovics Márton két szettben felülmúlta az olasz Lorenzo Sonegót, és bejutott a legjobb 16 közé.

Hosszabb sérüléséből visszatérve első tornáján szerepel a héten Bécsben a friss világranglistán 67. helyen álló Fucsovics Márton, aki a hétvégén a selejtezőből felverekedte magát a főtáblára, majd hétfőn délután az első fordulóban az 57. helyen rangsorolt olasz Lorenzo Sonego ellen lépett pályára.

A 27 éves magyar játékos adogatásait stabilan hozta az első játszmában, s miután 3:3-nál bréklabdáit még nem tudta kihasználni, 4:4-nél már sikerrel járt, s végül 50 perc alatt 6:4-re megnyerte az első szettet.

A második már jóval hektikusabban zajlott, az olasz 2:1-es előnyénél brékelt, ám Fucsovics azonnal visszavette az adogatását, sőt zsinórban három gémet megnyerve előnybe került, de ekkor az olasz vágott vissza.

Aztán 4:4-nél a magyar fiú a második játszmában harmadszor is kihasználta fogadóelőnyét, és a második meccslabdáját beütve megnyerte a mérkőzést.

Ezzel Fucsovics pályafutása során harmadszor is legyőzte Sonegót, aki csak az első, még 2016-ban lejátszott meccsüket nyerte meg ellene. Fucsovics a februári szófiai torna óta először nyert egymás után három mérkőzést – de, ha őszinték akarunk lenni, ott sem nyert meg hármat egymás után, mert Roberto Bautista ellen játék nélkül került az elődöntőbe.

A magyar teniszező ellenfele a következő körben a második kiemelt orosz Karen Hacsanov lesz.

ATP 500-AS TORNA, BÉCS (2 443 810 euró, kemény pálya)
1. FORDULÓ (a 16 közé jutásért)

Fucsovics Márton–Lorenzo Sonego (olasz) 6:4, 6:4
Berrettini (olasz, 3.)–Edmund (brit) 3:6, 6:3, 6:4
Schwartzman (argentin, 5.)–Herbert (francia) 6:4, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik