Tenisz: Federer nem hibázott, álomdöntő Miamiban

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.04.01. 07:08
null
Federer megizzadt, de továbbment Kyrgios ellen (Fotó: atpworldtour.com)
Roger Federer hatalmas csatában, 7:6, 6:7, 7:6-ra legyőzte az ausztrál Nick Kyrgiost a miami kemény pályás férfi tenisztorna elődöntőjében, így a svájci klasszis lesz Rafael Nadal ellenfele a vasárnapi fináléban.

 

Az első két fogadójátékában háromszor is bréklabdához jutott Federer, kihasználni azonban nem tudta őket. Nem úgy, mint Kyrgios a sajátját, az ausztrál 3:3-nál élt a lehetőséggel, majd saját adogatását hozva karnyújtásnyira került az első szett megnyerésétől. Nem sikerült neki, Federer felállt, sőt, 6:5-nél játszmalabdája is volt, Kyrgios azonban hárította. A svájci végül rövidítésben, 11–9-re húzta be a szettet.

Jól jellemzi a mérkőzést, hogy a folytatásban mindössze két bréklabda volt – mindkettő Federer előtt adódott a második játszmában, amit végül Kyrgios nyert meg szintén rövidítésben 11–9-re. A döntő játszmában gyakorlatilag esélyt sem adtak a másiknak a brékre, így ismét csak a tie-break döntött. Bár az ausztrál jobban kezdett, ám a végén sorozatban három pontot nyert Federer, aki a szettbeli első meccslabdáját kihasználva bejutott a torna döntőjébe, amit Rafael Nadal ellen vív majd.

ATP 1000-ES TORNA, MIAMI (7 913 405 dollár, kemény pálya)
ELŐDÖNTŐ
Federer (svájci, 4.)–Kyrgios (ausztrál, 12.) 7:6 (11–9), 6:7 (9–11), 7:6 (7–5)
KORÁBBAN
Nadal (spanyol, 5.)–Fognini (olasz) 6:1, 7:5

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik