Tenisz: Federer hetedszer lett Halle királya

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.06.15. 16:35
null
Roger Federer gyorsasága már nem a régi, de Halléban nem volt nála jobb (Fotó: Reuters)
A Halléban megrendezett férfi tenisztorna döntőjében a korábbi világelső svájci Roger Federer két rövidítéses szettben legyőzte a kolumbiai Alejandro Fallát, így pedig karrierje során hetedik alkalommal diadalmaskodott a viadalon.



A kilencedik hallei döntőjére készülő Federer mindkét szettben elvette egyszer Falla szerváját, de a kolumbiai egyből visszabrékelt, és mivel ezt a két-két játékot leszámítva egyikük sem hibázott, mindkét játszmában rövidítésre került sor.

Az elsőben Falla az első két adogatását megnyerve 2–1-re vezetett, ezt követően azonban már labdamenetet sem nyert, a másodikban pedig Federer villámgyorsan ellépett 3–0-ra, innen pedig már nem volt visszaút.

A svájci kitűnőség ezzel pályafutása 79. tornagyőzelmét aratta, füvön pedig a 14.-et.

ATP 250-ES TORNA, HALLE (711 010 euró, fű)
DÖNTŐ

Federer (svájci, 2.)–Falla (kolumbiai) 7:6, 7:6

A negyedik helyen kiemelt bolgár Grigor Dimitrov diadalmaskodott a 711 ezer euró összdíjazású londoni ATP-tornán, miután a fináléban óriási csatában kerekedett a tizedik helyen rangsorolt spanyol Feliciano López fölé.

A döntő érdekessége volt sok egyéb mellett, hogy mindhárom szettben a rövidítés döntött, és a későbbi győztes játszmahátrányból fordított.

A 23 éves Dimitrov a negyedik ATP-tornagyőzelmét aratta, a világranglistán még a 13. helyen jegyzett bolgár ebből idén a harmadikat húzta be Bukarest és Acapulco után. Nem mellékesen visszavágott a spanyolnak ezt megelőző egyetlen találkozójukon elszenvedett vereségért. Négy éve a Queen's Clubban simán (6:2, 6:4) nyert a most 32 éves López a 32 között.

ATP 250-ES TORNA, LONDON (711 010 euró, fű)
ELŐDÖNTŐ

Dimitrov (bolgár, 4.)–López (spanyol, 10.) 6:7, 7:6, 7:6

A birminghami női viadalon a szintén korábbi ranglistavezető szerb Ana Ivanovics nem kezdte jól a finálét, egyből elveszítette adogatójátékát, de ezt követően négy gémet megnyert, és hozta az első felvonást. A Babos Tímeát a harmadik körben búcsúztató cseh Barbora Záhlavová-Strycová a második szett első játékát is hozta, de Ivanovics erre öttel felelt, és bár ellenfele még két meccslabdát hárítva szépített, a következő adogatással a szerb már bebiztosította 14. WTA-tornasikerét – füvön az elsőt.

WTA-TORNA, BIRMINGHAM (710 000 dollár, fű)
DÖNTŐ

Ivanovics (szerb, 1.)–Záhlavová-Strycová (cseh) 6:3, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik