Tenisz: Federer felesége kihúzta a gyufát Wawrinkánál?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.11.17. 11:31
null
Federer és Wawrinka állítólag az öltözőben folytatták a „meccsüket” (Fotó: Reuters)
Sajtóhírek szerint Roger Federer és Stanislas Wawrinka hosszasan vitatkozott egymással az öltözőben kettejük világbajnoki elődöntője után, amelyet Federer nagy csatában, négy mérkőzéslabdát hárítva nyert meg.

 

 

Nem csak az eredmény alakulása fokozta a feszültséget a Federer–Wawrinka mérkőzésen a londoni ATP-világbajnokság szombat esti elődöntőjében. A svájci Tribune de Geneve értesülése szerint a harmadik szett 11. játékában, amikor Federer a 6:5-ös vezetésért szervált, Wawrinka kissé idegesen megkérte az ellenfele páholyában helyet foglaló egyik személyt, hogy ne hangoskodjon az adogatások között. Ez a személy a közelben helyezkedő fotósok elmondása alapján Federer felesége, Mirka volt.

A francia televízió azt is elcsípte, amikor Wawrinka azt mondta Mirka Federerre utalva, hogy „Wimbledonban ugyanezt csinálta”. A londoni Grand Slam-tornán az idén a negyeddöntőben találkoztak, akkor négy szettben nyert Federer.

Hogy a két játékos között tényleg nem volt minden rendben, azt az ATP-vb-n meghívott vendégként részt vevő John McEnroe is megerősítette. A korábbi amerikai klasszis szerint a két svájci teniszező a meccsük után az öltözőben még hosszasan vitatkozott egymással, McEnroe szerint ez is közrejátszhatott abban, hogy Federer – hátsérülésre hivatkozva – nem állt ki másnap a Djokovics elleni döntőre.

Wawrinka szerint semmi különös nem történt, szoros mérkőzést játszottak, ami mindig magában hordozza a feszültséget.

Az eset pikantériája, hogy Federer és Wawrinka hétfőn elvileg már Lille-be utazik, ahol péntektől a Davis-kupa döntőjében szerepel a franciák ellen. A nagy címek közül már csak ez hiányzik Federernek, olimpiát például épp Wawrinka oldalán nyert párosban 2008-ban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik