Tenisz: Ez nem az én meccsem volt – Nadal

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2020.09.20. 16:11
null
Rafael Nadal már a legjobb nyolc között búcsúzott Rómában (Fotó: AFP)
Mint ismert, a csaknem hét hónapos kihagyás után visszatérő Rafael Nadal a római salakpályás tenisztorna férfi versenyében kiesett a negyeddöntőben. A kilencszeres római bajnok 6:2, 7:5 arányban szenvedett vereséget a 8. helyen kiemelt argentin Diego Schwartzmantól.

 

„Ez rendkívül különös és teljesen kiszámíthatatlan év. Most valószínűleg hazautazom, aztán meglátjuk, hogyan tovább. Itt elvégeztem a feladatom” – mondta Rafael Nadal a kiesését követően.

„Az utolsó pillanatig harcoltam. De amikor az ember ennyi adogatást bukik el, ne számítson arra, hogy megnyeri a meccset. Ezt ki kell javítanom. És tudom is már, hogy mit kell tennem. Továbbra is a megfelelő hozzáállással fogok készülni, és minden erőmmel azon leszek, hogy esélyt adjak magamnak a Garroson. Volt, amit jól csináltam, volt, amit nem, ennyi. De legalább játszottam három meccset” – nyilatkozta a tizenkétszeres Roland Garros-győztes spanyol teniszező.

Nadal az első két mérkőzését még a papírformának megfelelően hozta.

„Hosszú kihagyás után játszottam két jó mérkőzést, utána pedig egy rosszat egy jó ellenfél ellen. Ez nem az én meccsem volt, egyáltalán nem. Végig kell gondolnunk, ez miért történt, és hogyan tudom kijavítani.”

Diego Schwartzmannak tizedik nekifutásra sikerült legyőznie Nadalt.

„Négy vagy öt alkalommal azt éreztem, hogy a legjobb teniszemmel talán lehetne esélyem ellene, most azonban össze is jött minden. Az is igaz persze, hogy ő hét-nyolc hónap kihagyással tért vissza erre a versenyre. Én meg azt gondoltam magamban, hogy ez tenisz, itt bármi megtörténhet, úgyhogy most talán lehet esélyem” – mondta a találkozó után az argentin teniszező.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik