Tenisz: Djokovics Thiemet, Cicipasz Nadalt búcsúztatva döntős

Vágólapra másolva!
2019.05.12. 00:28
null
Kiki Bertens hazája és a spanyol viadal egy-egy csúcsát is megdöntötte (Fotó: MTI)<br />
Novak Djokovics Sztefanosz Cicipasszal játszik majd a madridi ATP 1000-es torna döntőjében, miután előbbi Dominic Thiemet, utóbbi Rafael Nadalt győzte le a négy között. A nőknél Kiki Bertens 6:4, 6:4-re verte Simona Halepet a premierverseny fináléjában, így hazája és a spanyol viadal egy-egy csúcsát is megdöntötte.

Nem „csak” a trófeáért zajlott a harc a madridi premiertorna szombati fináléjában. A mérkőzés előtt egyértelmű volt a képlet: ha Simona Halep nyer, hétfőtől letaszítja a világranglista éléről a japán Oszaka Naomit, ha pedig Kiki Bertens ünnepelhet, negyedik lesz a rangsorban, ami új csúcs a holland női teniszben.

A román játékos remekül kezdett, ám aztán rettentően gyengén teljesített adogatóként, aminek összességében 6:4, 6:4-es vereség lett a vége. Bertens a holland rekord mellett egy madridit is megdöntött: a női versenyben előtte sohasem győzött teniszező úgy, hogy az egész torna során egyetlen játszmát sem bukott el.

A férfiaknál a világelső szerb Novak Djokovics pazar meccsen 7:6, 7:6-ra nyert az osztrák Dominic Thiem ellen – még azt is elviselve, hogy sorozatban kapta a büntetéseket az adogatások előtt megszabott 25 másodperces időkeret túllépéséért –, míg a másik elődöntő, a spanyol Rafael Nadal ésSztefanosz Cicipasz összecsapása három szettben dőlt csak el. Végül 6:4, 2:6, 6:3-mal a görög lett Djokovics ellenfele a fináléra.

A Cagnes-sur-Merben zajló 80 ezer dollár összdíjazású ITF-tornán az elődöntő jelentette a végállomást Babos Tímeának (MTK), mert 3:6, 6:1, 6:3-ra kikapott a harmadik kiemelt svájci Stefanie Vögelétől. A legjobb magyar teniszező, Fucsovics Márton (MTK) közben már a római mesterverseny helyszínén gyakorol, szombaton a horvát Borna Coriccsal és az ausztrál Nick Kyrgiosszal edzett. A főtábla első fordulójában vasárnap a centerpályán a 14. kiemelt grúz Nikoloz Baszilasvilivel találkozik.

FÉRFITORNA
ATP 1000-ES TORNA, MADRID (6536160 euró, salak)

EGYES, ELŐDÖNTŐ
Djokovics (szerb, 1. kiemelt)–Thiem (osztrák, 5.) 7:6, 7:6
Cicipasz (görög, 8.)–Nadal (spanyol, 2.) 6:4, 2:6, 6:3
NŐI TORNÁK
WTA PREMIERTORNA, MADRID (7021128 dollár, salak)
EGYES, DÖNTŐ

Bertens (holland, 7.)–Halep (román, 3.) 6:4, 6:4
ITF CHALLENGERTORNA, CAGNES-SUR-MER (80000 dollár, salak)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Vögele (svájci, 3.)–Babos Tímea 3:6, 6:1, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik