Tenisz: Djokovics döntő szett rövidítésben győzte le Federert

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.17. 00:33
null
Djokovics nagy csatában győzte le Federert (Fotó: Action Images)
A második helyen rangsorolt szerb Novak Djokovics győzelmével ért véget az Indian Wellsben megrendezett, 4.72 millió dollár összdíjazású ATP-torna, miután döntő szett rövidítésben legyőzte a hetedik helyen kiemelt svájci Roger Federert.

A szerb és a svájci klasszis a finálé előtt 32 alkalommal találkozott egymással – legutóbb idén a dohai torna elődöntőjében, amelyben Federer szetthátrány után simán fordított –, utóbbi 17–15-re vezetett.

Federer legszebb napjaira emlékeztetően kezdte a meccset, az első adandó alkalommal elvette Djokovics adogatását, és 2:0-ás előnyre tett szert. A svájci nagyon koncentrált volt, míg a szerb inkább feszültnek látszódott az első játékokban. Federer megtartotta brékelőnyét, és 31 perc alatt 6:3-ra megnyerte az első játszmát.

A második elején többször is közel állt a bréklehetőséghez Djokovics, de rendre belehibázott a kritikus pontoknál, ezzel együtt egyértelműen közelebb került játékban Federerhez, többször is hosszabb labdamenetekbe bonyolódtak. Djokovics 4:3-s vezetésénél két bréklabdához jutott, amiből a másodikat ki is használta. Bár a svájci próbált egyből válaszolni, Djokovics végül kiszerválta a szettet, jöhetett a döntő játszma.

Federernek rögtön nehézségei támadtak az adogatásánál, de ekkor még hozni tudta. A magas színvonalú meccsen Djokovics a következő alkalommal bréklabdáig is eljutott. A nézőtérről bekiabáltak a svájci szervája közben, Federer a pont megnyerése után ki is szólt a közönségnek. A következő lehetőségnél azonban már Djokovics nyerte a pontot, és ezzel előnybe került. Utána már főleg a saját adogató játékaira koncentrált, de újra nem tudta lezárni a meccset, a jövő héttől a világranglistán az ötödik helyre feljövő Federer sorra ütötte a nyerőket, a szerb semmire elbukta a szerváját 5:4-nél.

Stílszerűen rövidítésben dőlt el a meccs, ahol Djokovics kezdett jobban, rögtön elvette Federer első szerváját, majd 5–1-re elhúzott. Ezután elhibázott egy könnyűnek tűnő tenyerest, de utána négy meccslabdához jutott. A másodikat kihasználva behúzta a találkozót, harmadszor felérve a csúcsra Indian Wellsben (korábban 2008-ban és 2011-ben diadalmaskodott). Ez volt az első tornagyőzelme az idén, összességében a 42. tornáját nyerte meg.

ATP 1000-ES TORNA, INDIAN WELLS (4 720 380 dollár, kemény)
EGYES, DÖNTŐ

Djokovics (szerb, 2.)–Federer (svájci, 7.) 3:6, 6:3, 7:6 (7–3)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik