Tenisz: Djokovics az edzői kirúgásával sokkolta magát

Vágólapra másolva!
2017.05.05. 14:11
null
Novak Djokovics szakított edzőjével, Marian Vajdával is (Fotó: AFP)
Váratlan lépésre szánta el magát Novak Djokovics, a 12-szeres Grand Slam-győztes szerb teniszező ugyanis úgy döntött, lecseréli edzőit. Többek között megvált attól a Marian Vajdától is, akivel egész pályafutása alatt együtt dolgozott.

 

Djokovics azt követően szánta el magát erre a drasztikus lépésre, hogy a monte-carlói tenisztornán két győzelem után a negyeddöntőben három szettben vereséget szenvedett a belga David Goffin ellen.

Saját hivatalos honlapján közölte, hogy Marian Vajda mellett megvált fitneszedzőjétől, Gebhard Phil Gritschtől és fizioterapeutájától, Miljan Amanovicstól is.

„Örökké hálás leszek Mariannak, GG-nek és Miljannak az évtizedes barátságukért, a professzionalizmusukért és az irántam való elkötelezettségükért. Az ő támogatásuk nélkül nem érhettem volna el ilyen szakmai magasságokig. Nem volt könnyű döntés, de mindannyian úgy éreztük, hogy változtatni kell. Büszke vagyok a kapcsolatunkra és arra az áthatolhatatlan kötelékre, amely a kölcsönös szeretetre, tiszteletre és megértésre épült. Ők a családom, és ez sohasem fog megváltozni” – nyilatkozta Djokovics.

Hozzátette, ez a lépés egyfajta sokkterápiaként is felfogható, reméli, ez kizökkenti, így képes lesz jobb eredmények elérésére. Úgy fogalmazott, hogy körültekintő gondossággal számba veszi a lehetséges edzőjelölteket, és belátható időn belül megnevezi, hogy milyen összetételű csapattal folytatja a munkát.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik