Tenisz: Del Potro három szettben bánt el Federerrel

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.27. 17:23
null
Így örült Del Potro Federer legyőzésének (Fotó: Action Images)
Idei negyedik ATP-tornagyőzelmét aratta az argentin Juan Martín del Potro, miután a bázeli torna döntőjében első kiemeltként három szettben nyert a harmadik helyen rangsorolt svájci Roger Federer ellen.


A rövidítésben elnyert első játszma után az argentin simán elbukta a másodikat, ám a döntő szettben ismét Del Potro bizonyult jobbnak. A dél-amerikai ötödször nyert a svájci ellen – és van még mellette tizenhárom veresége –, ám az utóbbi három találkozó már az övé lett. Köztük a tavalyi bázeli döntő...

Az argentin pályafutása során 17-szer nyert ATP-tornán, Tokió, Washington és Rotterdam után idén negyedszer. Federer idén harmadszor játszott döntőt, másodszor kapott ki. Bázelben viszont tizedszer volt finalista – 2006 óta zsinórban –, és ahogy tavaly, úgy ezúttal is vesztesen hagyta el a küzdőteret.

ATP 500-AS TORNA, BÁZEL (1 445 835 euró, fedett kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Del Potro (argentin, 1.)–Federer (svájci, 3.) 7:6, 2:6, 6:4

Az orosz Mihail Juzsnij diadalmaskodott az 1.5 millió euró összdíjazású valenciai ATP-tornán, miután a fináléban két szettben jobbnak bizonyult az első helyen kiemelt, hazai pályán küzdő David Ferrerrel szemben. Juzsnij a tizedik ATP-tornagyőzelmét aratta, idén Gstaad után a másodikat, a Ferrerrel szembeni külön csatában 5–3-re vezet immár. A spanyol idén nyolcadszor játszhatott ATP-torna döntőjében, és hatodszor kapott ki.

ATP 500-AS TORNA, VALENCIA (1 496 095 euró, kemény pálya)

EGYES, DÖNTŐ
Juzsnij (orosz)–Ferrer (spanyol, 1.) 6:3, 7:5

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik