Tenisz: Borsos és Nagy kiesett, Piros továbbjutott Budapesten

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2019.02.04. 20:15
Borsos Gábor az első fordulóban kiesett hétfőn a 42 ezer euró (13.3 millió forint) összdíjazású budapesti férfi challenger tenisztornán.
Piros Zsombor magabiztos győzelemmel kezdett Budapesten (Fotó: Koncz György)
A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Piros Zsombor magabiztos győzelemmel kezdett Budapesten (Fotó: Koncz György) A GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

 

A 27 éves Borsos Gábor hétvégén remekül helytállt a Davis-kupa-válogatottban az ATP-világbajnok Alexander Zverev ellen a frankfurti selejtezőben, ezúttal pedig Lucas Miedler várt rá, aki 276. helyen áll a világranglistán. Az osztrák ellenfél szinte végig irányított az első játszmában, és 33 perc alatt szettelőnybe került (6:1). A folytatás már szorosabban alakult, Borsos kétszer is elvette Miedler adogatását, csakhogy a sajátját háromszor bukta el, így 1 óra 11 perc elteltével vesztesként vonult le a pályáról (6:4).

„Kicsit rövid volt az átállás, tegnap érkeztünk haza Frankfurtból, azóta egy órát ütöttem itt a BOK Csarnokban – értékelte Borsos a történteket az MTI-nek. – Nagyon feldobott a Davis-kupa-szereplés, de ma a fontos pillanatokban sajnos nem tudtam igazán éles lenni.”

A világranglista 372. helyén álló Piros Zsombor a Davis-kupa-válogatott éljátékosaként a hétvégén két labdára volt Philipp Kohlschreiber (32.) legyőzésétől a frankfurti selejtezőben, ezúttal pedig Michal Przysiezny várt rá. A 34 éves lengyel jelenleg nem rendelkezik helyezéssel, de 2014-ben az 57. volt, négyszer is bejutott Grand Slam-tornákon a második körbe, és korábban Balázs Attila párospartnere is volt.

A nyolc challengertornát nyert Przysiezny némi meglepetésre egyáltalán nem volt egy súlycsoportban a 15 évvel fiatalabb magyarral, aki szórta a nyerő ütéseket és az ászokat. Az Australian Open 2017-es junior bajnoka 4:0-ra elhúzott, majd stílszerűen egy ásszal zárta le a szettet (6:2). A lengyel teniszező a folytatásban 0:2-ről még felállt, de ezt követően már nem találta Piros játékának az ellenszerét, aki egy ízben sportszerűen egy jónak ítélt szervájáról jelezte a főbírónak, hogy ő maga is kinn látta. Az egyoldalú meccs 1 óra 8 percig tartott (6:4).

„Végig éreztem, hogy ellenfelem felett vagyok, bár tény, hogy nem feküdt a pálya az ő gyors teniszének – mondta Piros az MTI-nek. – Örülök, hogy hamar nyertem, kell a testemnek a holnapi pihenőnap a hétvégi Davis-kupa után. Talán hatodszor jutottam el a második körbe challengeren, de itthon még sosem sikerült, ennek főleg nagyon örülök.”

Nagy Péter 2:2-ig tartotta a lépést az olasz Roberto Marcorával, majd sorozatban öt gémet vesztett, közben elbukta az első szettet is (2:6). A folytatásban még visszajött 1:1-re, de ezután háromszor is brékelte őt ellenfele, aki 56 perc elteltével megnyerte a meccset (1:6).

A magyarok közül így egyelőre csak Piros Zsombor jutott be a második körbe a BOK Csarnokban, a selejtezőből feljutott Szintai Dávid kedden játssza majd élete első challenger-főtáblás meccsét.

HUNGARIAN CHALLENGER OPEN, BOK CSARNOK (42 ezer euró, kemény pálya)
1. FORDULÓ
Miedler (osztrák)–BORSOS GÁBOR (magyar) 6:1, 6:4
PIROS ZSOMBOR (magyar)–Przysiezny (lengyel) 6:2, 6:4
Marcora (olasz)–NAGY PÉTER (magyar) 6:2, 6:1

Selejtező
Szintai Dávid–Alessandro Bega (olasz) 5:7, 6:4, 7:6 (7–5)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik