Tenisz: biztossá vált Babosék részvétele a WTA-vb-n

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.06. 09:01
null
Babos Tímea ismét ott lehet párosban a WTA-vb-n (Fotó: AFP)
A pekingi kemény pályás női tenisztorna eredményei alapján immár végleges a párosverseny mezőnye az október 23-án kezdődő szingapúri WTA-világbajnokságon. Babos Tímea és Jaroszlava Svedova a második fordulóban búcsúzott a kínai fővárosban, de a 2016-os eredmények alapján bekerült a nyolc duót számláló mezőnybe. A 23 éves magyar játékos tavaly Kristina Mladenovic oldalán játszott a szingapúri vb-n.

„Természetesen nagyon örülök, hogy idén ismét ott lehetek Szingapúrban a világbajnokságon. A 2016-os szezonban sokkal kisebb hangsúlyt fektettem a párosra, ráadásul nem is egy teljes szezont játszottunk végig Szlavával. Így a vébé elérése tényleg igazán jó érzés! Tavalyhoz képest más rendszer lesz idén, hiszen nem körmérkőzések lesznek, hanem azonnal kieséses rendszer. Így az első meccsen száztíz százalékot kell már adni, tényleg minden egyes pont számít majd. Bevallom őszintén, hogy az elmúlt két hét Kínában nem alakult valami jól, voltak problémáim. De ezzel a hírrel, hogy kijutottunk a szingapúri világbajnokságra, pozitívan indult a napom. Remélem, kitart ez az érzés most már az év végéig" – nyilatkozta Babos Tímea babostimea.hu-nak.

A 23 éves magyar játékos és kazah társa a pekingi torna előtt az 5. helyen állt az idei pontversenyben 3975 ponttal. Babos a 2016-os idényt a szlovén Katarina Srebotnikkal kezdte, majd a szerényebb eredmények miatt az Australian Open után külön utakon folytatták a szereplést. A magyar játékos Dubaiban elő-, majd Dohában negyeddöntős volt a német Julia Görgesszel.

Az Indian Wells-i versenyen indult idén először Svedovával. A 2013-ban Taskentben tornagyőztes kettős a legjobb négyig jutott, majd Miamiban már finálét játszott. Később is szép eredményeket ért el a páros: Madridban és Rómában a legjobb nyolcba került. A Roland Garroson két mérkőzést nyertek, majd jött az elődöntő Eastbourne-ben.

A magyar, kazah kettős a szezon legjobb eredményét Wimbledonban érte el. Babos és Svedova a negyeddöntőben két szettben nyert a címvédő és világelső Martina Hingis, Sania Mirza kettős ellen, majd bejutott a döntőbe. A fináléban aztán Serena Williams és Venus Williams diadalmaskodott. Ezután Cincinnatiben negyed-, míg New Havenben elődöntős volt a páros. Néhány nappal ezelőtt Vuhanban ismét a legjobb nyolcba került duó.

Tavaly Babos és Mladenovic a vb-csoportkörben egy győzelmet aratott, kétszer pedig vereséget szenvedett. A 2015-ös szingapúri versenyt a Hingis, Mirza kettős nyerte.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik