Tenisz: Berrettini szerint nem a sportolóknak kellene egymáson segíteni

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.19. 20:13
null
Berrettini az ATP és a WTA megfelelő fellépését hiányolja (Fotó: AFP)
Nem a teniszezőknek kellene egymáson segíteni Matteo Berrettini, a férfi világranglista nyolcadik helyezettje szerint.

 

A világelső Novak Djokovics áprilisban közölte, Roger Federerrel és Rafael Nadallal közösen létrehoznak egy pénzügyi alapot, mellyel a top 100 játékosai segíthetnének a 250. és 1000. hely közöttieknek, akik csak a versenyeken megszerezhető pénzdíjakból élnek.

„Nem mintha nem tisztelném a többi játékost, de azt hiszem, egyetlen sportolót sem szabad olyan helyzetbe hozni, hogy segítenie kellene anyagilag a többi sportolót” – jelentette ki az olasz Berrettini.

„Ez nálunk a szövetségek és a versenyszervezők, azaz a nemzetközi szövetség, az ATP és a WTA felelőssége lenne, akiknek mi a fellépésünkkel fizetünk azért, hogy lebonyolítják a tornákat. Nekik kell rólunk gondoskodni."

A 24 éves római játékos elmondta, beszélt a szerb sztárral a témában, és Djokovics közölte, nincs szó kötelező anyagi segítségről, és azt is tiszteletben tartja, ha Berrettini inkább a kórházakat vagy a rászoruló családokat kívánja támogatni.

Korábban az ATP-rangsorban harmadik Dominic Thiem jelentette ki, hogy nem rajong a koronavírus-járvány miatt bajba jutott teniszezők megsegítésének ötletéért, hanem inkább azokat segítené, akik valóban rászorulnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik