Tenisz: Berdych elkerülte a 6:0, 6:0-t Djokovics ellen

Vágólapra másolva!
2014.10.05. 14:51
null
Novak Djokovics ötödször nyerte meg a pekingi versenyt (Fotó: Reuters)
Novak Djokovicsnak labdája volt a 6:0, 6:0-hoz is, ám végül „csak” 6:0, 6:2-re nyerte meg a pekingi kemény pályás teniszverseny férfi döntőjét Tomás Berdych ellen.

 

Ki nyerjen 6:0, 6:0-ra döntőt, ha nem a világelső? Ebből a szempontból még nem lett volna teljesen valószínűtlen ez az eredmény, ám Novak Djokovics ellenfele nem egy zöldfülű volt, hanem a világranglista 6. helyén álló Tomás Berdych. A cseh játékos ráadásul a világ egyik legjobb adogatójának számít, így különösen meglepő volt látni, hogy egymás után bukja el a játékokat, a saját szerváinál is.

A szinte hiba nélkül játszó Djokovics 6:0, 5:0-nál a mérkőzésért adogatott – a gém előtt Berdych mosolyogva felajánlotta az egyik labdaszedőgyereknek, hogy játsszon ő helyette –, és meccslabdáig is eljutott, ám nem élt vele. Hogy szándékosan csinálta-e a szerb klasszis vagy sem, nem tudni biztosan, Berdych mindenesetre élt az eséllyel, és elkerülte a teljes lenullázást, sőt utána hozta még az adogatását, így 6:0, 6:2-vel „megúszta” minden idők legsimább pekingi döntőjét – még a női finálék között sem volt ennyire egyoldalú.

Djokovics ötödször nyerte meg a kínai főváros legnagyobb teniszversenyét, 2009 óta csak egyszer szerezte meg más a trófeát, 2011-ben, amikor éppen Berdych diadalmaskodott.

ATP 500-AS TORNA, PEKING (2 500 470 dollár, kemény pálya)
EGYES, DÖNTŐ

Djokovics (szerb, 1.)–Berdych (cseh, 3.) 6:0, 6:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik