Tenisz: Babosék megverték Hingiséket, újabb tornát nyertek

Vágólapra másolva!
2015.05.17. 13:02
null
A Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros a harmadik WTA-tornagyőzelmét aratta (Forrás: Instagram)
A Babos Tímea, Kristina Mladenovic páros két szettben legyőzte az első helyen kiemelt Martina Hingis, Sania Mirza duót a Rómában rendezett salakpályás tenisztorna páros versenyének döntőjében, ezzel a magyar játékos harmadszor nyert WTA-viadalt francia partnere oldalán.

 

Babosék az első szettben egyszer, míg a másodikban háromszor vették el Hingisék adogatójátékát, és 73 perc alatt pontot tettek a meccs végére.

A magyar, francia páros sikerének értékét növeli, hogy a svájci és az indiai játékos március óta 20 meccséből 18-at megnyert – tehát 90 százalékos győzelmi mutatóval büszkélkedhetett –, de most romlott a mérleg.

Babos és Mladenovic idén már a második Premier Mandatory-viadalán lett első, míg összességében harmadszor diadalmaskodtak együtt WTA-versenyen.

„Nagyon boldog vagyok. Nagy és értékes győzelem a mai. Köszönöm a sok magyarnak a drukkolást!" – nyilatkozta Babos a saját honlapján a döntő után. – Nagy céljaink vannak Kristinával. Tavaly kezdtünk el együtt játszani, már akkor nagyszerű eredményeket értünk el. De az idei évben még sikeresebbek vagyunk. Már három versenyt nyertünk. Jól játszunk, egyre jobban értjük egymást a pályán. Egyre tapasztaltabbak vagyunk, így javul a játékunk is.”

Mladenovic a római fináléról szólva kifejtette, Hingisék a korábbi mérkőzéseiken is nagyszerű ellenfelek voltak, és ez igaz a vasárnapi döntőre is.

„Egykorúak vagyunk Timivel, négy nap van kettőnk születésnapja között, és régóta ismerjük egymást. Õ a legjobb barátnőm, sok időt töltünk együtt a pályán és a pályán kívül is. Nagyszerűen egészítjük ki egymást” – tette hozzá.

Babos párosban a tizenegyedik tornagyőzelmét aratta és jelenleg a 17. helyen áll a páros világranglistán – ezt és az eddigi legjobb helyezését (14. – 2014. augusztus 4.) bizonyosan megjavítja hétfőn. Sőt, az eddigi legjobb magyar pozíció is biztosnak tűnik. Az eddigi magyar csúcs párosban a 13. hely: Temesvári Andrea és Mandula Petra is állt ebben a pozícióban.

WTA-TORNA, RÓMA (2 729 240 dollár, salak)
PÁROS, DÖNTŐ
Babos, Mladenovic (magyar, francia, 3.)–Hingis, Mirza (svájci, indiai, 1.) 6:4, 6:3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik