Tenisz: Babos továbbjutott, Stollár kiesett a Roland Garros selejtezőjében

Vágólapra másolva!
2019.05.21. 14:57
null
Babos Tímea sikerrel vette a selejtező első körét a Roland Garroson (Fotó: AFP/archív)
Két játszmában nyert és bejutott a francia nyílt teniszbajnokság selejtezőjének második fordulójába Babos Tímea. A világranglista 138. helyén álló magyar játékos 6:2, 6:2-re győzött a montenegrói Danka Kovinics ellen.

Babos győzelme egy pillanatig nem forgott veszélyben, a magyar játékos ellenfele a következő fordulóban az olasz Martina Trevisan lesz, aki 4:6, 6:3, 6:2-re megverte a cseh Tereza Smitkovát.

A másik magyar, Stollár Fanny ellenfele a világranglista egykori 9. helyezettje, a 2015-ben és 2017-ben is Roland Garros-elődöntős Bacsinszky Tímea volt. A magyar származású, svájci színekben induló játékos a harmadik játékban brékelt, de a negyedikben egyből el is bukta előnyét.

Bacsinszky maratoni játékban ismét elvette ellenfele adogatását, majd ugyan Stollárnak adódott néhány lehetősége, nem tudott azokkal élni. 4:2 után már nem volt visszaút, Bacsinszky 6:3-ra hozta a szettet.

A második játszmában 4:3-as Bacsinszky-előnynél eleredt az eső, és csak fél órával később tudták folytatni a mérkőzést. Stollár ugyan az első pontot hozta a szünet után, a folytatásban Bacsinszky nem hagyott esélyt neki, és 6:4-gyel behúzta a második szettet is.

ROLAND GARROS, NŐK, SELEJTEZŐ,
1. FORDULÓ

Babos Tímea–Danka Kovinics (montenegrói) 6:2, 6:2
Bacsinszky Tímea (svájci, 3.)–Stollár Fanny 6:3, 6:4

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik