Tenisz: Babos Tímeáék párosa tornát nyert Sydneyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.13. 07:28
null
Babosék párosánál nem volt jobb Sydneyben (Fotó: twitter.com/sydneytennis)
Babos Tímea, oldalán Anasztaszija Pavljucsenkovával párosban megnyerte a Sydneyben zajló kemény pályás WTA-tornát.

Babosék a fináléban az első helyen kiemelt Sania Mirza, Barbora Strycová (indiai, cseh) duót győzték le 74 perc alatt. Az első játszmában 2:2 után brékeltek, amely előnyükből megéltek a folytatásban. A második szett első hat adogatása közül öt (!) volt brék, ebből Babosék jöttek ki eggyel jobban, 4:1-es vezetés után pedig a harmadik mérkőzéslabdával lezárták a meccset.

„Természetesen nagyon örülök ennek a tornagyőzelemnek! Egész héten nagyon jól teniszeztünk, remek párosok ellen sikerült nyerni. Jól éreztem magam a pályán Nasztjával! Jó élmény volt itt és így játszani” – nyilatkozta a magyar élversenyző a babostimea.hu-nak.

WTA-TORNA, SYDNEY (710 900 dollár, kemény pálya)
PÁROS, DÖNTŐ
Babos, Pavljucsenkova (magyar, orosz)–Mirza, Strycová (indiai, cseh, 1.) 6:4, 6:4

Babosék párosa jó formában van, a negyeddöntőben a második kiemelt párost győzték le.

Az Australian Openen egyesben 25. helyen kiemelt Babos Tímea az alsó ágon az amerikai Nicole Gibbs ellen kezdi meg szereplését. A 23 éves ellenfél az aktuális WTA-világranglistán a 90. helyen áll, Babos ugyanott a 28. pozíciót foglalja el. A két játékos korábban még nem találkozott egymással.

Babos győzelme esetén a Han Hszin-jün (kínai)–Irina Falconi (amerikai) párharc továbbjutójával találkozhat, a 3. fordulóban pedig a második helyen rangsorolt amerikai Serena Williamsszel. Utóbbi amúgy a svájci Belinda Bencic ellen rajtol. Az első helyen kiemelt német Angelique Kerber pedig az ukrán Leszja Curenkót kapta.

A férfiaknál többek között Andy Murray (brit, 1.)–Ilja Marcsenko (ukrán) és Novak Djokovics (szerb, 2.)–Fernando Verdasco (spanyol) párharcokkal nyitnak az első fordulóban.

Gálfi Dalma nem jut főtáblára az év első Grand Slam-versenyén. A 18 éves teniszező 6:1, 6:1-re kikapott a macedón Lina Gjorcseszkától a selejtezőjének 2. fordulójában. Gálfi a brit Tara Moore elleni 6:7, 6:3, 6:1-es sikerrel kezdte a melbourne-i selejtezőt, a második fordulóban azonban már esélye sem volt a győzelemre. A világranglistás helyezésük (162., illetve 202.) alapján a 18 éves magyar lány számított esélyesebbnek, ám 52 perc alatt a nála négy esztendővel idősebb macedón diadalmaskodott.

Konta Johanna a szülővárosában, Sydneyben ünnepelhette második WTA-tornagyőzelmét, miután a döntőben 6:4, 6:2-re megverte a második helyen kiemelt Agnieszka Radwanskát. A magyar származású, ausztráliai születésű, de brit színekben versenyző Konta tavaly Stanfordban szerezte meg az első WTA-trófeáját, Venus Williamset felülmúlva a döntőben, majd októberben 6:4, 6:2-re elbukta a második WTA-fináléját Agnieszka Radwanskával szemben. Most pont ugyanilyen eredménnyel vágott vissza a lengyel játékosnak.

AUSTRALIAN OPEN, MELBOURNE (50 000 000 ausztrál dollár, kemény pálya)
NŐI EGYES, SELEJTEZŐ, 2. FORDULÓ

Gjorcseszka (macedón)–Gálfi 6:1, 6:1

WTA-TORNA, SYDNEY (710 900 dollár, kemény pálya)
EGEYS, DÖNTŐ

Konta (brit, 6.)–A. Radwanska (lengyel, 2.) 6:4, 6:2

WTA-TORNA, HOBART (226 750 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Mertens (belga)–Fett (horvát) 6:4, 6:0
Niculescu (román, 3.)–Curenko (ukrán) Curenko feladta

ATP-TORNA, AUCKLAND (450000 dollár, kemény pálya)
EGYES,
ELŐDÖNTŐ
Sousa (portugál)–Bagdatisz (ciprusi, 8.) 6:1, 7:5
Sock (amerikai, 4.)–Johnson (amerikai, 7.) 6:4, 6:3

ATP 250-ES TORNA, SYDNEY (495 630 dollár, kemény pálya)
EGYES, ELŐDÖNTŐ
Evans (brit)–Kuznyecov (orosz) 6:2, 3:6, 6:3
Müller (luxemburgi, 6.)–Troicki (szerb, 3.) 6:3, 7:6

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik