Tenisz: Babos Tímea bejelentette, ki az új párospartnere

KLEIN RONKLEIN RON
Vágólapra másolva!
2017.11.02. 11:37
null
Wimbledonban 2014-ben döntőig jutottak együtt Babosék (Fotó: AFP)
A múlt héten a WTA szingapúri tenisz-világbajnokságán női párosban világbajnoki címet szerző Babos Tímea a győzelem után bejelentette, elválnak útjai történelmi sikert elérő társával, Andrea Hlaváckovával. A 24 éves magyar teniszező röviddel ezelőtt budapesti sajtótájékoztatóján elárulta: 2018-ban ismét a francia Kristina Mladenovic lesz a párja.

A teniszsport első magyar női világbajnoka, Babos Tímea a Nemzeti Sportnak a szingapúri siker után elmondta, a pályán kívül nem jöttek ki Andrea Hlaváckovával, ezért a US Opent követően úgy döntöttek, a következő szezonban nem együtt folytatják párosban – ezen a döntésen a vb-trófea sem változtatott.

A Babossal egykorú, 24 éves francia párosban 26., egyesben 10. a világranglistán, előbbi műfajban tavaly Roland Garrost nyert (és jegyezték a második helyen is októberben), utóbbiban az idén negyeddöntőig jutott Párizsban, vegyes párosban pedig az Australian Openen és Wimbledonban győzött.

A világ egyik legjobb kettősét alkották Babossal, wimbledoni fináléba jutottak 2014-ben, nyertek három rangos tornát, ám a riói olimpia előtt a francia teniszszövetség egy zsák pénzt ígért Mladenovicnak, ha honfitársával, Caroline Garciával folytatja.

A két francia viszonya megromlott, a sikerek sem jöttek, így az idei Australian Open után Mladenovic két orosszal, Szvetlana Kuznyecovával és Anasztaszija Pavljucsenkovával is próbálkozott, trófeát nem szerzett, a ranglistán is hátrébb csúszott – ezen szeretne változtatni a jövőben, bár Baboshoz hasonlóan az egyéni karrierje lesz a prioritás.

A két játékos párosban várhatóan csak a legnagyobb WTA-tornákon és a Grand Slam-versenyeken lép majd pályára a következő szezonban – és természetesen a világbajnoki kvalifikációt is megcélozzák.

Videós összefoglaló a sajtótájékoztatóról

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik